Rrrrrrrruokaa

1_IMG_5403
Mun mielestä yksi kiinnostavimpia aiheita muiden blogeissa on kaikenlaiset ruokapostaukset. Niistä saa monesti ideoita siihen, mitä milloinkin omalle päivällislautaselleen voisi lykätä. Oon kaavaillut aloittavani gluteenittoman kokeilun viikon päästä, joten nyt on hyvä hetki purkaa vähän kuvakansioihin kertyneitä ruokakuvia. Muunmuassa tämmösiä sapuskoja tulee syötyä!

IMG_3916
Katkarapu-fetasalaattia

IMG_4035
Munakoisoa, ruusukaalia ja silakkafileitä

IMG_4352
Kana-mozzarellasalaattia

IMG_5566
Kebab-aurajuustosalaatti

IMG_5592
Broilerigratiini, jossa parsakaalia ja kukkakaalia. Yks herkullisimpia ruokia joita on olemassa, ohje karppaus.infosta täältä

IMG_5632
Falafel-pyöryköitä, hummusta, kurkkua ja paprikaa. Heh, kehuin falafeleita J:lle ja sehän järkyttyi, kun sekoitti vahingossa falafelit halal-lihaan (islamin rituaalien mukainen teurastustapa). Onneksi kyseessä on kuitenkin ihan vaan mausteiset kikhernepallerot! 😁

IMG_5660
Tulista wokkia, jossa vihanneksia, lasinuudelia, possua ja suolapähkinöitä

IMG_5694
Kukka- ja parsakaalia, kalapullia ja manteleita. Ite kehitelty yhdistelmä, jossa maut toimii vaan pirun hyvin yhteen.

IMG_5698
Karppausleivästä tehty hampurilainen, ranskiksia, porkkanaa ja kurkkua. Noista sämpylöistä teen erillisen postauksen, ihan huikean herkullinen vhh-ohje!

IMG_5773
Ruusukaalia ja mifua. Täytyy sanoa, että mifu ei ole toistaiseksi valloittanut mua. Pari kertaa oon sitä maistanut, mutta siitä tulee mieleen lähinnä sitkeä raejuusto! No, raejuusto on toki ihan hyvää, mutta en mä mifulla osaisi lähteä korvaamaan lihaa lautasella. Enkä edes juustoa. Lähinnä voisin vaan maistella sitä jonkinlaisena lisukkeena... 

IMG_5776
Äidin tekemää pitsaa.

IMG_5782
Broilerisalaattia, jossa ituja ja edamia

IMG_5899
Joulun alla piti saada tuhottua yksi tofupaketti, ja googlailun jälkeen päätin kokeilla Chocochilistä löytynyttä ohjetta. Maapähkinäkastike oli todella hyvää! Pakko tosin myöntää, että tekisi mieli kokeilla samaa reseptiä korvaamalla tofu kanalla...  harmi vain, että käsittääkseni soijakastikkeissa on usein gluteenia, eli saas nähdä löydänkö korvaavaa kastiketta.

IMG_4922
Kana-vuohenjuustosalaattia

IMG_4986
Katkarapu-parmesansalaattia. Montahan broileri- ja rapusalaattia tässä postauksessa on ollut? Ne on kieltämättä yksiä kaikista yleisimpiä sapuskoja mun lautasella. 😁 Toimii aina, ja variaatioita on monia kun vaihtelee juustoa ja salaattipohjaan käytettyjä rehuja! 

IMG_5405
Salaatti, jossa punaravunpyrstöä ja grillijuustoa

Semmosia ruokia! Jos sieltä lukijoista löytyy gluteeniherkkiä tyyppejä, huolisin kernaasti kaikenlaisia vinkkejä gluteenittomaan kokkailuun ja varsinkin leivontaan. Ajattelin testata gluteenitonta ruokavaliota ainakin kahden kuukauden ajan, joten sinä aikana ehtii kokeilla monenmoisia ohjetta. Kehittelin just gluteenittomat (ja sokerittomat!) porkkanakakut, joiden ohje tulee aikanaan blogiin, ja viime vuonna tein yksiin juhliin gluteenittoman juustokakun. Muutoin oonkin aika noviisi gluteenittomassa leivonnassa. Varsinkin eri jauholaatujen toimivuus (ja toimimattomuus) kiinnostaisi, jos teiltä löytyy niistä kokemuksia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti