Operaatio hiustenkasvatus

IMG_3399
Kuten muutama viikko sitten postailinkin, uskalsin erittäin pitkästä aikaa leikkauttaa hiuksiani. Aluksi pelotti, alkaisiko samantien harmittaa kun pitkä tukka upgradettiin lyhyempään lookiin, mutta niin ei onneksi käynyt. Hyvä vaan että ne hamppuiset latvat siirtyi ajasta ikuisuuteen; nyt hiukset on paljon parempikuntoisen ja terveemmän näköiset, puhumattakaan pehmeydestä jota kaksihaaraisia täynnä olevan haiveniston kanssa ei tullut koettua. ;) On ollut myös kiva huomata päästä löytyvän sen verran järkeä nykyään, ettei hiusten pituus vaikuta enää juurikaan itsetuntoon. No okei, ehkä joku polkka tai sitä lyhyempi menisi jo vähän överiksi enkä osaisi olla sellaisessa hiuspituudessa, vaikka muilla niitä usein ihailen. Mulle pitkä(hkö) tukka on aina ollut suorastaan pyhä asia, ja vielä muutama vuosi sitten halusin vaan "piiloutua" pitkiin hiuksiin. Kun kerran piti hölmön blondauskierteen seurauksena leikata pitkä pätkä latvoista pois, peilikuva melkeinpä ärsytti sillä luonnollisesti naamataulu korostuu/ on enemmän esillä kun niitä kehystää lyhyemmät hiukset. Enää ei tällaista reaktiota ole tullut, jee.

Vaikka lyhyempi tukka on ollut yllättävän kivaa vaihtelua, kasvatusprosessi alkoi silti samantien kun parturin tuolista lähdin. Tässä on keinot, joita ajattelin käyttää:

IMG_3455

- Virheistä viisastuneena, ihan ykkösenä on se hiusten säännöllinen leikkaus. Jatkossa pyrin saksituttamaan latvoja hitusen useammin kuin, kröhmm, kerran kolmeen vuoteen. Kunnianhimoinen tavoite on 6-8 välein kuten suositellaan.

- Monipuolisen (melko vähähiilihydraattisen) ruokavalion ohella oon pitkään syönyt sinkkiä ja d-vitamiinia, jotka kummatkin on tärkeitä hiuksille. Itse oon ostanut niitä aikoinaan lähinnä ihon huonon kunnon takia, ja vaikka tämä onkin hiuksia käsittelevä postaus, on pakko hehkuttaa noita vitamiineja vähän enemmänkin tässä kohtaa. Sinkin vaikutus näkyi ensimmäisenä mun kynsissä, jotka olivat aiemmin ihan järkyttävän hauraat. Nykyään ne ovat niin kovat että todennäköisesti selviäisivät vaikka maailmanlopustakin. ;) Pitkäaikaisessa käytössä sinkki vei tehokkaasti mennessään ns. hormonifinnit, joita mulla vuosien ajan änkesi säännöllisesti leukaan ja suupieliin. D-vitamiini puolestaan vähensi muiden näppyjen määrää, kirkasti ihonsävyä ainakin aavistuksen verran ja on auttanut atopiaan. Mutta takaisin hiuksiin. Äskettäin ostin vitamiinipurkkikokoelmaani myös biotiinivalmiste Piimaxin. B-vitskut on erityisen oleellisia juuri hiusten kunnon ja kasvamisen suhteen, joten päätin nyt ainakin testata, olisiko sellaisesta edes pientä jeesiä. Harkinnassa on myös kalaöljy, mutta toisaalta onhan tässä nytkin jo ihan hirvee kasa nappejen muodossa nautittavia vitamiineja. :D

- Juon päivittäin pari litraa vettä sellaisenaan; en laske mukaan esimerkiksi vissyjä, teetä tai varsinkaan kahvia. Vesi on erittäin oleellinen asia aineenvaihdunnan kannalta, ja kosteuttaa hiuksia. 

- Ostin kunnollisen shampoon ja hoitoaineen! Oon pitkään ostanut hiustuotteet sillä periaatteella, että kunhan on silikonitonta, suht edullista ja tuoksuu kivalta. Ehkä vähän väärät kriteerit, jos tukka oikeasti janoaa lähinnä kosteutusta? :D Päädyin tilaamaan HQ Hairilta Redkenin All Soft -shampoon ja hoitsikan, ja oon kokenut ne todella hyviksi tököteiksi. Hiuksista tulee pehmeät, mutta samalla myös puhtaat kuten on ihan toivottavaa. Oon aiemmin ollut hieman skeptinen kaikenlaisten "pehmentävien" hiustuotteiden suhteen, sillä ajattelin niiden jättävän hiukset helposti likaisiksi/tunkkaisiksi, ja että hiuspohja rasvoittuisi alta aikayksikön. Onneksi näin ei ole! :)

IMG_3461

- Laadukkaista pesutuotteista huolimatta, enää en pese hiuksia päivittäin, en välttämättä edes joka toinen päivä. Riippuu pitkälti siitä, onko tiedossa jotain sellaista menoa jolloin haluaa pitää hiuksia muulla tapaa kuin ponnarilla tukan odottaessa pesua. Oon ajatellut että koitan parhaani mukaan totuttaa hiuksia pesuun ainoastaan kolmen päivän välein, nähtäväksi jää miten onnistuu. Pestessä oon yrittänyt omaksua sen tekniikan, että shampoolla pesen lähinnä hiuspohjaa, en niinkään latvoja - moni on sitä mieltä että shampoon levittäminen latvoihin vain turhaan kuivattaa niitä, ja jokatapauksessahan se aine huuhtoutuu latvoja pitkin viemäriin. Hoitoainetta käytän vain pituuksiin, sillä tyveen levitettynä se jos mikä saa helposti aikaan rasvalettilookin. Pesun päätteeksi huuhdon hiukset jääkylmällä vedellä, jotta hiussuomut sulkeutuvat.

- Aina kun mahdollista, annan hiusten kuivua itsekseen ilman hiustenkuivaajaa. Jos kuitenkin täytyy saada tukka nopeasti kuivaksi, käytän viileää puhallusta lämpimän sijaan.

- Muutenkin pyrin välttämään "turhaa" hiustenkulutusta; vastustelen houkutusta tarttua kihartimeen tai suoristajaan. Leteistä tai sotkunutturastakin saa jonkin sortin kiharat tarvittaessa, ja kevyellä tupeerauksellakin saa paljon aikaan.

- Kun hiukset on pesun jälkeen suht kuivat, levitän latvoihin ja lopuksi myös pituuksiin Moroccanoil -hiusöljyä. Mulla on ollut sama 100ml pullo kohta kaksi vuotta käytössä, eli ihan äärimmäisen riittoisa tuote! Moroccanoil tuoksuu ihanalta ja jättää hiukset pehmeiksi ja kiiltäviksi, sekä helpottaa harjausta.

IMG_3451

- Jos tukka on sekaisin ja takkuinen, harjaan hiukset hellävaraisella Tangle Teezerilla, käyttäen tarvittaessa XZ:n selvityssuihketta. Lisäksi mulla on myös kovapiikkinen harja, jolla harjaan jo sileäksi harjattua tukkaa - tai no, oikeastaan harjaan sillä lähinnä päänahkaa. Kuulostaa hölmöltä? Toisin kuin erittäin pehmeäpiikkinen Tangle Teezer, kovapiikkinen harja aktivoi huomattavasti enemmän päänahan verenkiertoa, joka taas tehostaa hiusten kasvamista.

- Harjaamisen ohella myös hieron päänahkaa muutaman minuutin päivässä, käyttäen Cutrinin Bio+ Energen -seerumia. Pari vuotta sitten mulla oli samainen tuote käytössä, ja koin sen vaikuttavan aika paljon hiustenkasvuun - tosin, tiedä sitten kumpi oikeasti vaikuttaa enemmän, seerumi vaiko se hierominen. :D Heh, ainakin se kylppärin kaapissa lymyilevä suht hintava puteli motivoi uhraamaan päivästään pari ylimääräistä minuuttia hiusten hyvinvoinnin eteen. 

- Oon vaihtanut tavalliset hiuslenkit Invisibobble -puhelinlankaponnareihin. Ihan loistava keksintö, vaikka alkuun suhtauduinkin varsin epäilevästi niiden väitettyyn mahtavuuteen! Pari sekuntia kauemmin siinä ponnarin laittamisessa ja poisottamisessa menee, mutta toisaalta Invisibobble pysyy 10 000 kertaa tukevammin paikoillaan kuin tavallinen, eli ei tarvitse päivän mittaan kiristellä ponnaria (joka on haitallista hiusten kannalta). Sitä on myös käytännössä mahdotonta laittaa liian kireälle, eli heihei ponnaripäänsäryt. Invisibobbleista en enää luopuisi.

Semmosiin konsteihin oon tähän mennessä turvautunut! Jos tulee mieleen jotain lisävinkkejä tai tuotesuosituksia, nakatkaapa viestiä! Ylipäätään kaikenlaiset kommentit on tervetulleita, ootte nimittäin olleet aika hiljaisia viime aikoina. ;) Tosin, nyt tänä vuonna monissa blogeissa on muutenkin ollut aistittavissa "pientä" kommenttikatoa. Näitä munkin postauksia näyttää kyllä yllättävän moni lukevan, mutta harva kommentoi. Pöh! No joka tapauksessa, yritän silloin tällöin postata blogin puolelle pientä väliaikakatsausta hiusten kasvusta; kuva lähtötilanteesta löytyy mutta laitan sen tänne vasta kun on jotain vertailukelpoista kuvamateriaalia.

IMG_3439
// I'm trying to grow my hair out, and here comes a list of methods I'm currently using. If you have any great suggestions or product recommendations, just drop a comment below please! :)

- I'm going to cut my hair more regularly; hopefully every six (or max. eight) weeks. NOT every three years, I promise...

- 90% of the time, I drink few liters of water during the day and like to eat quite healthy and varied, but I also have added few vitamins to my diet: zinc, vitamin D and biotin. All three of these are good not only for your hair, but also for nails and skin.

- After many years of using just some cheap random hair products, I decided to invest in a high-quality shampoo and conditioner. I opted for Redken's All Soft range and oh, it's  just  a m a z i n g... leaves my hair soft and clean. There's no going back for the random crap.

- At the end of the wash I rinse the hair with ice cold water for closing the hair cuticles. 

- Whenever I happen to have enough time, I let my hair dry naturally without using a hair dryer. At the point when my hair is almost dry, I spread Moroccanoil to hair ends and also a little bit to the lenghts.

- I use hair curler and straightener only on special occasions.

- If my hair is messed up and tangled, I use Tangle Teezer for brushing. Sometimes when my hair is already smooth, I brush it for the second time with a large paddle brush with hard bristle. Or actually I don't actually brush my hair but my scalp - hard bristle brush helps to activate the blood circulation of the scalp, and this is important thing for those who keep dreaming of longer, healthy looking hair. I also massage the scalp with my fingers for few minutes every day and use this Bio+ Energen serum by a finnish brand Cutrin. It should prevent premature hair loss and also help to grow your hair a little bit faster. 

- Nowadays I don't use regular hair elastics, I've replaced all of them by Invisibobble hair rings. I really recommend trying one if you already haven't: those funny looking little things are simply awesome! The telephone cord shape is great for your hair because it places uneven pressure on the hair, stays in place like hell and don't give you any headaches like regular hair elastics might sometimes do.

4 kommenttia:

 1. Sounds like you have it all planned out! And with some excellent products to help you in the process. My own journey has been trying to get softer hair - and now I will never doubt the ability of salon quality products!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah yeah, don't you think so! :D That is so true, salon brands are great. Yes, the price is usually much higher than in market products, but sometimes it's good idea to pay for the better quality. :) I hope you'll find your way to achieve your dream soft hair!

   Poista
 2. great post! need to try some of these products

  from helen at thelovecatsinc.com

  ps. enter my new giveaway to win raybans worth £129! click here.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, and I really recommend that! :) Oh, I'll check your giveaway soon!

   Poista