Standing laptop station?

ikea standing laptop station
Jo jonkin aikaa olen pohdiskellut, pitäisikö repäistä ja ostaa tai raken(nut)taa jonkinlainen seisomatyöpiste. Läppärin äärellä kuluu laittoman monta tuntia päivittäin, ja kuten miltein jokainen meistä sen tietää kiitos jatkuvan uutisoinnin, liika istuminen on todella vaarallista pidemmän päälle. ;) Heh, ja mikäs toisinaan olisikaan sen haastavampaa kuin irrottautua virtuaalimaailmasta ja suoristaa itsensä jalkeille sieltä sohvan nurkasta löhöilemästä. Mä ainakin voin käsi sydämellä myöntää, että aivan taatusti istun päivässä suosituksia enemmän, ja tunnen siitä välillä vähän huonoa omatuntoa. Liialla istumisella ei ehkä nyt nuorena ole sen suurempia haittavaikutuksia, mutta tulevaisuus on kaikinpuolin mysteeri. Ja jep, porkkanaankin voi tukehtua eli en lähde edes yrittämään karsia kaikkea mahdollista "turhaa" istumista päiväjärjestyksestä pois, edes sen takia että sellainen varmasti olisi terveellinen ratkaisu. Kunhan vain pyrin vähentämään sitä. :)

Luulen, että tuollaiseen standing laptop stationiin tottuminen ei olisi mulle kovinkaan haastavaa, kiitos baarikorkuisen ruokapöytäni jonka ääressä tulee oltua koneella yllättävän paljon myös seisten - kuulostaa ehkä erikoiselta, mutta usein en vaan jaksa istua tuolille esim. lukeakseni sähköpostit. :D Kuitenkin monesti tulee jumituttua pidemmäksikin aikaa "maileja tsekkaamaan", jolloin hartiat kyllä ilmoittavat että korkeudestaan huolimatta pöytä on aivan liian matala seisaaltaan datailuun. Siispä tuollainen oikea seisomatyöpiste voisi olla hankinnan tai ainakin erittäin vahvan harkinnan arvoinen! Sen oon jo ennättänyt huomata, että seisoma-asento oikeastikin lisää huomattavasti tehokkuutta; jää turha surffailu vähemmälle ja on helpompaa keskittyä oleelliseen. Ylipäätään läppärin kansi pysyy vähemmän aikaa auki kuin seisoo, tämäkin seikka on vain ja ainoastaan positiivinen. 

Harmillisesti tuota Ikean PS-malliston seisomatyöpistettä ei enää löydy nettikaupasta, liekö sitä enää laisinkaan myynnissä? Pöytä on siis maalattua terästä, ja vaikuttaa kaikin puolin aika täydelliseltä tapaukselta. Tosin, jos tuota ei enää mistään saa niin eiköhän vastaavan pöydän saa kehiteltyä muualtakin, kunhan vaan korkeus on sopiva. Onko kenelläkään teistä kokemuksia seisomatyöpisteistä? Mitä ootte tykänneet? :)

// I really consider buying a standing laptop station because let's face it, everyone knows how unhealthy it is to sit for long periods of time. Luckily I already have a bar height kitchen table and very often I put my laptop on it and then check emails etc while standing, not sitting in a chair. I think it's actually nice to stand on my feet when being on computer because it really seems to have a massive impact in my efficiency, and it reduces the time I spend doing "nothing" like being on Facebook and surfing on random sites. Have you ever tried working//studying/surfing the net (whatver :D) while standing instead of sitting? What do you think of it? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti