3 x kantarelliresepti

IMG_9072
Kanttiksia tuntuu olevan metsät pullollaan tänä syksynä - tai sitten mun innokkaat sienestäjävanhemmat on vaan sattumalta osanneet aina suunnistaa juuri oikeisiin paikkoihin, joista kunnon saalis irtoaa... ;) Minä hienohelma en sieniin suostu koskemaan metsässä, kun ikinä ei tiedä mitä niljakkaita ylläreitä sieltä alta löytyy! Marjastaminen on ihan fine ja suorastaan mukavaa, mutta sienestäminen - no way in hell. Varsinkin kantarelleista saa kuitenkin maukasta sapuskaa, joten tässä lemppariohjeet top-3.

IMG_2159

IMG_2157

Pähkinäinen kantarelli-pinaattipasta

300g spagettia
2-3 dl kantarelleja
1 sipuli
1 pss baby-pinaattia
0,5 dl cashew-pähkinöitä
1 prk kuohukermaa
voita paistamiseen
suolaa, mustapippuria
pinnalle parmesan-raastetta

Keitä spagetti ohjeen mukaan. Paista kantarelleja reilussa voinokareessa, lisää silputtu sipuli. Kun sipuli on pehmennyt, lisää cashewit, huuhdellut pinaatinlehdet ja viimeisenä kuohukerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele valmiin annoksen pinnalle parmesania.

Tämän pastareseptin kehittelin joskus aivan itse kaapin jämäsafkoista, ja sehän oli peräti niinkin hyvää että oon jo monet kerrat tehnyt samaa mössöä! :D Kanttikset ja cashewit sopii kivasti yhteen. Jos kaipaa tähän vielä jotain lihaa, broilerisuikaleita vaan sekaan. 

IMG_8740

Kantarelli-sosekeitto

0,5 l kantarelleja
30 g voita (mausta kiinni, voit käyttää enemmän/vähemmän)
1 sipuli
4 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 prk kuohukermaa
Suolaa ja pippuria

Laita kanttikset kattilaan siksi aikaa, että niistä haihtuu neste (hellan nuppi kutosella). Sen jälkeen lisää kattilaan rasva ja pilkottu sipuli. Kun sipulit ovat pehmentyneet, ripottele pinnalle vehnäjauhot. Sekoittele hieman. Lisää vesi ja murenna joukkoon kasvisliemikuutio. Odota hetki että keitto kiehahtaa, ja lisää lopuksi kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Lopuksi keitto soseutetaan sauvasekoittimella. Valmista! Annoksen pinnalle voi halutessaan ripotella esim. ruohosipulia tai raejuustoa. :)


IMG_9067

IMG_9069

Kantarelli-parsakaalipiiras

Valmis piirakkapohja tai katso ohje esim. täältä
0,5 l kantarelleja
1 iso sipuli
300 g parsakaalia
2 rkl voita
0,5 tl suolaa
1 tlk kuohukermaa
2 kananmunaa
1 pss emmental-juustoraastetta
1 tl roseepippuria

Jos teet piirakkapohjan itse, aloita siitä. Sen jälkeen pilko puhdistetut kantarellit ja sipuli. Keitä parsakaalia suolalla maustetussa vedessä n. 5 minuuttia. Kuumenna voi paistinpannussa ja lisää ensin sienet ja sitten sipulit, kuullota hetki. Levitä vuokaan piirakkapohjan päälle sieni-sipulisilppu ja parsakaalit, mausta suolalla. Sekoita kuohukerma ja kananmunat kulhossa ja kaada seos vuokaan täytteiden päälle. Ripottele pinnalle reilusti emmental-raastetta ja sirottele roseepippureita sinne tänne. Paista piirasta 200-asteisessa uunissa n. 35-40 minuuttia.

Ainiin, näillä mittasuhteilla voi tehdä joko yhden piiraan isoon vuokaan, tai sitten useemman pienen. Kuvassa näkyviä foliovuokia oli käytössä kaksi, ja vielä niiden lisäksi riitti aineksia kolmanteen minipiiraseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti