Kookoskanaa korienterilla ja ihana jälkkäripirtelö

kookoskanaa_2
Viikonloppu maalla! Jälleen kerran äidin kotikeittiön à la carte -listalla on vaikka mitä herkkuja tarjolla, ja tänäänkin oli niin hyvät sapuskat ettei mitään rajaa. Oli ihan pakko napata pari ruokakuvaa ja kysellä ohjeiden perään, jotta ne saa täälläkin jakoon :)

kookoskanaa_1

Kookoskanawokkia ja riisiä

Ainekset (n. 4-5 annosta)
4 dl pitkää riisiä
300 g broilerisuikaleita
1 rkl oliiviöljyä
300 g wok-vihanneksia (esim. Pirkka itämaiset)
1 dl pakastemaissia
2/3 prk kookosmaitoa
Currya
Kurkumaa
Suolaa
Pinnalle korianteria

Laita riisi keittymään ohjeen mukaan suolavedessä.

Paista broilerisuikaleet oliiviöljyssä. Kun suikaleet ovat kypsiä, lisää pannulle jäiset wok-vihannekset ja maissi. Kaada lopuksi sekaan kookosmaito. Ohjeessa on 2/3 osa purkkia, mutta tietty halutessaan voi käyttää koko purkinkin. Nyt maitoa jätettiin tarkoituksella myös jälkkäriä varten, jonka ohje tulee seuraavana... :p Mausta wokki currylla, kurkumalla ja suolalla.

Tarjoa kanawokki riisin kanssa. Annokset voi koristella korianterilla, joka tuo ruokaan kivasti lisämakua :)

pirtelo

Kookoksinen suklaa-banaanipirtelö

Ainekset (3 annosta)
1/2 pkt suklaa-banaani jäätelöä
1/3 prk kookosmaitoa
1 dl maitoa
1 banaani

Soseuta kaikki blenderillä tai sauvasekoittimella tasaiseksi pirtelöksi. Juo nautiskellen - älä muutamassa sekunnissa hörppien, kuten itse saatoin tehdä ;) 

// Meal of the day: coconut chicken with rice and afterwards some super yummy chocolate banana milkshake, all this made by my mum who just loves being in the kitchen. Guess I got it from my mama... ;) These days I'm thinking food all the time being awake, lol.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti