Trooppinen juustokakku

juustokakku_1

Terveisiä Kokkolasta! Pitkästä aikaa leivoin juustokakkua - jotain teki mieli väkertää, mutta ei kuitenkaan mitään kovin raskasta ja ylimakeaa. Juustokakku nousi nopeasti ykkösvaihtoehdoksi: ne on ilmavia, raikkaita ja silti tosi makoisia. Jostain syystä ne vaan ovat lähiaikoina jääneet unohduksiin silloin, kun on tehnyt mieli leipoa. Tällä kertaa tein hedelmäisen kakkusen jossa on mangoa, sitruunaa, persikkaa ja rypäleitä. Sitruunan maku ei tosin erityisemmin erotu joukosta, vaan lähinnä se tuo kakkuun pientä kirpakkuutta ja korostaa mangotuorejuuston makua.

Googlailin ohjeita, ja monessa oli käytetty jopa 1 1/2 dl sokeria täytteeseen. Päätin laittaa vaan 0,5 dl ja silti tuli super hyvää kakkua! Aivan riittämiin oli makeutta. Ens kerralla saatan kokeilla jopa ilman sokeria. Alla olevaan ohjeeseen kirjoitin 3-5 rkl sitruunamehua, mutta mulla sitä taisi mennä reilusti enemmänkin. Ihan rohkeasti vaan siis, jos tykkäät kirpeistä mauista niin oma uskallus on rajana. 😉Pohjan tein Digestive-kekseistä, mutta jos ei välitä niistä, uskoisin myös kaurakeksien sopivan erinomaisen hyvin kakun makumaailmaan.

Kakun koristeluun käytin persikkasiivuja ja rypäleitä. Noita persikkaruusuja pitäisi vielä vähän harjoitella, mutta ihan siedettävältä ne nytkin näyttävät kun huomioi, että tein niitä tosiaan ekaa kertaa.😁 Halutessaan hedelmät voi korvata vaikka suklaakoristeilla, tai jättää kokonaan koristelematta jos yksinkertainen tyylikkyys puhuttelee enemmän. Mulla se yksinkertainen tyylikkyys ei tosin toimi juustokakuissa, kun aina pintaan jää vähintään yksi epätasainen muhkura. 😐 Koristeilla on helppo peittää kiillevaurioita.

Kuvat on ylimuokattuja, koska puhelimella tuli vähän surkeita ja rakeisia kuvia J:n hämyisessä keittiössä. 😈

juustokakku_2

Trooppinen juustokakku

pohja
200 g Digestive-keksejä
75 g voisulaa

täyte
4 liivatelehteä
200 g mangotuorejuustoa (Viola)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
0,5 dl sokeria
3 tl vanilliinisokeria
3-5 rkl sitruunamehua (maun mukaan)
2 dl kuohukermaa
2 rkl kiehuvaa vettä

kiille
2 dl mangososetta (Piltti)
2 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

koristelu (vapaaehtoinen vaihe, voi jättää väliinkin)
1 prk säilykepersikkaa
vihreitä viinirypäleitä

__________________

Murenna Digestivet hienoksi muruksi ja sekoita voisula joukkoon. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle ja levitä keksi-rasvaseos vuokaan tasaisesti. Pohjaa voi painella vaikka lusikalla tai lastalla. 

Liota 4 liivatelehteä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia.

Sekoita tuorejuustot keskenään, lisää sokerit ja sitruunamehu. Vatkaa toisessa kulhossa kerma vaahdoksi.

Nosta liivatteet vesikulhosta, purista enimmät vedet pois. Sekoita liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä. Lisää liivate-vesiseos juuston joukkoon sekoittaen. 

Lisää kermavaahto mukaan. Sekoita lusikalla tasaiseksi.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, tasoita pintaa tarvittaessa lastalla. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin 3-4 tunniksi tai jopa yön yli. 

Kun täyte on hyytynyt, tee vielä kiille. Laita 2 liivatetta kylmään veteen 5 minuutiksi.

Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi, sulata liivatteet joukkoon sekoittaen ja lisää piltti. 

Kaada pilttiseos täytteen päälle ja nosta vuoka jääkaappiin takaisin ainakin tunniksi.

Kakku on ihan kivannäköinen ilman koristeluitakin, mutta jos pinnalle haluaa lisätä vaikka persikkaruusukkeita ja rypäleitä kuten mä tein, ne kannattaa asetella kakun pinnalle n. 15 min kuluttua kiilteen lisäämisestä. Näin koristeet pysyvät paremmin paikallaan, kun ne voi varovasti painaa/upottaa vain hieman jähmettyneeseen kiilteeseen.

juustokakku_3

Nam! Äidillä on sopivasti synttärit parin viikon päästä, joten jos leivontaintoa vielä silloin riittää, voisin tekaista hänelle Irish Coffee -juustokakun. Siinä on mm. kahvia, viskiä ja suklaata. Toisaalta houkuttelisi tehdä sitruunajuustokakkua. Tai tätä samaa mangokakkua. Äh, vaikeeta on kun mahdollisuuksia on niin paljon. :D

// Baked some cheesecake! The filling includes mango cream cheese and lemon juice, and of course whipped cream, etc. I decorated the cake with peach slices and grapes. Sorry for not translating the recipe, but I'm sure there's loads of yummy cheesecakes if you just google them. 😉

1 kommentti: