Viime hetken joululahjavinkkejä

joululahjoja

Kollaasin tuotteet

Timanttiset Nomination Suomi 100-teräsranneke 16€, Eiffel-laatta 37€, sininen timanttilaatta 28€. Pandora hopeinen rannekoru 59€, kamera-hela 29€, kissa -hela 39€, vaaleanpunainen hela 39€

Keskisen kello Thomas Sabo Karma rannekoru 59€, maapallo-hela 49€, tummansininen lapis lazuli -hela 16€, vaaleansininen timanttihela 83€

Sokos Sensai 38°C maskarapakkaus tarjouksessa 23,90€ (arvo 41,50€), Maybelline Lash Sensational maskara 15,90€, Lumene Illumination hehku-, valo- ja poskinpunapisarat 29,90€/kpl, Giorgio Armani -tuoksu 30ml 66€, Urban Decay Naked Basics -luomiväripaletti 29,90€

The Body Shop Shea vartalovoi 19,50€, e-vitamiini kasvovoide 29,50€, hamppu käsivoide 15,40€

Kärkkäinen Superyellow luonnonvalkoinen pipo 35€

K-Citymarket Lindt Dessert Creation -konvehtirasia 8€

Zalando Ted Baker nahkakäsineet alessa 73,90€


Personoitavat rannekorut
Tällaisia löytyy mm. Thomas Sabolta, Pandoralta ja Nominationilta. Idea on, että simppeliin rannekkeeseen voi ostaa yksittäin myytäviä heloja tai paloja, joita on pilvin pimein erilaisia. Nämä ovat helppoja lahjoja - jos et mitään muuta sille naikkoselle, kaverille tai äidille keksi, osta uusi palikka hänen rannekoruunsa. :D Näin koruista tulee uniikkeja. Mä haaveilen vähän Pandorasta! Siihen sopivia charmeja olisivat ainakin kissa, kamera, vesimies, J-kirjain ja "muutama" säihkyvä kivi ;) 

Kosmetiikka
Läheskään kaikki eivät meikkaa tai käytä hajuvesiä, joten se on tietysti huomioitava kosmetiikkalahjaa hankkiessa. Jos lahjansaaja on kokeilunhaluinen tyyppi joka tykkää meikkileikeistä, kenties se markkinoiden uusin ripsari tai valopisaravoide voisi ilahduttaa? Ajattomuutta arvostavalle meikkaajalle ostaisin mieluummin kulttituotteen, joka on jo vakiinnuttanut asemansa naisten meikkipusseissa ympäri maailman. Vaikkapa Sensain 38°C  maskaran tai Urban Decayn luomivärejä! Hajuvettä ostaessa on ehdottoman tärkeää tuntea toisen maku. Turvallisinta on ostaa sellainen tuoksu, jota lahjansaaja jo käyttää, tai jonka ostoa hän on kertonut harkitsevansa. Käsi- ja ihovoiteille löytyy lähes jokaiselta käyttöä, mutta niissäkin kannattaa vahvan tuoksun sijaan panostaa hyviin vaikuttaviin ainesosiin. Esimerkiksi shea-, hamppu- tai e-vitamiini ovat toimivia valintoja. Muista huomioida mahdolliset tuoksuallergiat!

Asusteet
Kiva pipo, kaulahuivi tai käsineet. Asustelahjaa ostaessa pitää vähän olla perillä lahjansaajan tyylimieltymyksistä. Asusteista seuraava etappi onkin vaatelahjat. Esimerkiksi merinovillaneule lämmittää ketä tahansa (tosin villa-allergista se myös kutittaa...), mutta kokokin on tärkeää selvittää. En ymmärrä sellaista, että esim. omille aikuisille pojille halutaan ostaa joku XXL-koko. Perustelu on yleensä se, että "se on niin hurjan pitkä mies" (...eli joku ihan perus 180 cm) tai "on vähäsen kasvuvaraakin" (teltta mikä teltta). M eli medium ei tarkoita turhaan keskikokoista - se on varmasti se sopivin koko valtaosalle. Mutta kun ei, jos nyt varalta ainakin ällää! Hmm, tämä ei kyllä nyt liittynyt aiheeseen. Oli vaan pakko päästä rageemaan, ärsyttää kasvuvara aikuisten ihmisten lahjoissa! :D 

Suklaa
Aika moni tykkää konvehdeista, joten tuskin suklaalahjus voi mennä kovin mönkään. Kannattaa tietty mahdollisuuksien mukaan selvittää, mikä on se toisen ultimaattinen suosikkisuklaa (tai marmeladi, ughh). Mähän olin toimelias ja ostin itse itselleni Lindtin Dessert Creation -konvehtirasian jemmaan. Arvelin, ettei sitä kukaan muukaan osta ;)

Elämykset ja aineettomat lahjat
Aina ei tarvitse hankkia materiaalista lahjaa. Onko kaupunkiin auennut uusi ravintola, josta te molemmat olette kiinnostuneita? Great, lupaa viedä kaveri sinne dinnerille. Onko seinäkiipeilyn kokeileminen ollut vuosikausia puheissa? Mars alkeiskurssille! Löytyykö sellainen asia tai aihe, joka on erityisen lähellä hänen sydäntä? Tee hänen nimissä lahjoitus järjestölle, tai anna lahjaksi kannatusjäsenyys.

Lahjakortti
En usko, että kovin moni pahoittaa mielensä, jos lahjapaperiin kätkeytyy lahjakortti. Kirjoja, musiikkia, vaatteita, sisustusta, leipomuksia..? Teikäläisen ei tarvitse tehdä muuta kuin valita sopiva pulju, josta lähdet lahjakorttia hankkimaan. Kun annat lahjansaajalle valinnanvapauden, et itse joudu kärsimään valinnanvaikeudesta! ;) 

Jätä lahjominen kokonaan väliin
Aijai, nouseva suosikkini. Kavereiden kanssa ei olla pariin vuoteen ostettu toisillemme lahjoja, pikkuveljen kanssa ei sitä myöskään harrasteta ja sovittiin (toivottavasti :D) J:n kanssa että skipataan tänä jouluna lahjat, kun kumpikaan ei nyt jaksa kehitellä mitään. Vanhemmilleni ja isovanhemmilleni oon hankkinut pienet lahjat.

// Last-minute gift ideas! Pretty bracelet, a good mascara or gift card with a box of chocolate never hurt anyone, huh? I think "don't buy any X-mas presents" is a great option, too. Nowadays I take that path easily and tend to buy less and less gifts. Christmas is for family time and food, surprising present boxs are nice but not on top of priorities ;)

1 kommentti:

  1. Great last-minute list of gift ideas! ������

    VastaaPoista