Fun Fact Friday #9

IMG_20170121_154058

- Tasaisin väliajoin mielessäni alkaa pyytämättä kummitella joko Uliuliuliuli-u-u-u tai Naurava kulkuri. Ne korvamadot tuppaavat olemaan varsin pitkäkestoisia, menee päivä tai parikin ennen kuin villitys alkaa mennä ohi. 😂

- Muutin tähän kämppään keväällä 2013, eli lähes neljä vuotta sitten. Silloin ostetusta kilon suolapaketista on vielä puolet jäljellä, eli aika nuukasti on tullut tukittua verisuonia. Salt ei todellakaan ole allt! Muita mausteita menee suolankin edestä, varsinkin pippuri sopii kaikkiin mahdollisiin ruokiin.

- Jos päänsärky iskee, en tasan tarkkaan ota buranaa. Jääräilen viimeiseen saakka, enkä halua napsia mitään lääkkeitä kovin kevyin perustein. Tietty jos on joku sellainen kriittinen tilanne, että skarppina pitäis olla nyt eikä kohta, alistun kohtalooni ja otan kipulääkettä. Viimeksi viikko sitten tiistaina oli pakko sortua, kun luvassa oli paljon ihmisiä ja ajatuksia ideapalaverissa. Eipä se burtsa tilannetta pelastanut, vaan olin yhtä pirteä ja eloisa kuin pystyynkuollut mänty.

IMG_20170122_153150

- Googlaan valehtelematta kymmeniä kertoja päivässä. Mieleeni tupsahtaa jatkuvalla syötöllä erikoisia, hölmöjä, outoja, joskus suorastaan hämäriä kysymyksiä, ja usein Googlesta löytyy niihin ainakin suuntaa antava vastaus. Kukaan ei haluaisi nähdä mun Google-historiaa, se voisi olla liian villiä selattavaa. 😁 Aika moni googlaus taitaa alkaa sanalla Voiko. Mua kiinnostaa loputtomasti, missä menee mahdollisen ja mahdottoman raja, ja näitä mysteerejä saan ratkottua hyväksikäyttämällä brutaalisti hakukonetta. Usein jo työpäivän aikana tulee mieleen monia kysymyksiä, joita on sitten selviteltävä iltaisin kotisohvalla. Google on uskollinen ystävä, joka ei paljasta kenellekään jos toisinaan kyselen vähän pöhköjä. Ei siitä montaa vuotta ole, kun googlasin kuumaa pulmaa "kauanko perunoita kuuluu keittää". Jotenkin tuntui, ettei tän ikäsenä voi kysellä edes äidiltä moisia... 😀  Tosin pitää nyt puolustautua sen verran, että mähän en kokkaile perunaruokia kovin montaa kertaa vuodessa. Google on mulle tärkeä palikka arjessa - kaikkea ei tarvitse tietää, mutta hyvin monet asiat voi selvittää, jos vaan osaa etsiä sopivilla hakusanoilla. Google myös koukuttaa: oon suht utelias tyyppi, ja googlaaminen ruokkii uteliaisuuttani entisestään. Sieltä saa nopeasti vastauksia elämän suuriin kysymyksiin ilman, että tarvii kilauttaa kaverille tai äidille. Kuhan ei lue niitä vastauksia jostain Kaksplussan foorumilta. Let me Google that for you!

- Mun mielestä on aina aavistuksen vaivaannuttavaa, kun joku tituleeraa itseänsä visionääriksi. Tulee heti mieleen että niin, saattaahan niitä visioita olla, mutta mahtavatko ne olla hyviä? 😯 Siksipä on turvallisinta, että joku toinen kehuu visiönääriksi, eikä itse promoa itseään sellaisena. Samoin jokapaikanhöylät on vähän epäilyttäviä. Jos joku esittäytyy jokapaikanhöylänä, jää arveluttamaan onko tyyppi juuri sellainen kimurantti persoona, joka mielellään työntää lusikkansa jokaiseen keitokseen, mutta aiheuttaa lopulta pelkkää kaaosta. Onko hänellä mitään erityistaitoja; asioita joissa hän on oikeasti lahjakas? Ennen pidin jokapaikanhöyläämistä hyvänä taitona, nyttemmin oon tullut skeptiseksi. On parempi olla todella taitava muutamassa asiassa, kuin tehdä mahdollisimman paljon niin että se kaikki tekeminen on "vähän sinne päin". Wikipediassa on muuten hyvä pätkä jokapaikanhöylistä, nuo eri kielten sanonnat olivat aika viihdyttäviä! Un océano de conocimiento de una pulgada de profundidad - Tiedon valtameri, tuuman syvyinen.

IMG_20170122_162210

- Kasvissyönti on nyt trendikkäämpää kuin koskaan. Se on hienoa, myönnetään. Ei maapallo kestä oireilematta, jos ihmisten lihansyöntitottumukset ei muutu. On terveellistä, taloudellista ja ekologista laittaa lautaselle enemmän vihanneksia kuin metukkaa. Samalla en voi sille mitään, että tympäännyn lähes joka kerta, kun kuulen sanat vege, vegetaristi tai... tiditidii, kaikista pahin eli vegaani. Veganismi menee joillakin kasvissyöjillä hihhulismin puolelle. Luin just sushiravintolan arvosteluista marmatusta siitä, että vege-annokseeen oli sisältynyt yksi kananmunaa sisältävä sushirulla. Excuse me? Aika moni lihasta kieltäytyvä vegetaristi syö maitotuotteita ja munia. Mun mielestä järjen pitäisi sanoa, että ruokalistalla termi "vege" viittaa useimmiten vegetaristiin kuin vegaaniin. Eikö asiaa voinut varmistaa tilausvaiheessa? Huoh. Näitä esimerkkejä riittää. Ilmankos netti on täynnä MÄ OON VEGAANI -vitsejä. Tsekkaa vaikka tämä, tämä, tämä ja tämä. Itsestäni on ainakin vuosien varrella alkanut tuntua, että mähän pidän lihansyönnistä kiinni aivan viimeiseen asti, ellei sitten lääkäri pyydä vähentämään (tuskinpa mun hemoglobiinilla). Ikävä kyllä kasvisruoan ilosanomaa ei ole mahdollista levittää syyllistämällä ja demonisoimalla lihansyöjiä. Negatiivinen vastaanotto on taattu, jos vielä kaiken kukkuraksi kehtaa pönkittää itseänsä kertomalla omista kerrassaan loistavista teoistansa; tänäänkin tuli syötyä lounaalla luomu-oliiviöljyssä pyöriteltyjä falafelpalleroita ja itusalaattia. Ja näitä paasaajiahan muuten riittää.

- Halaaminen on hauskaa!!!!! Miljoona huutomerkkiä tähän!!!! Halaus on heittämällä hienoin keksintö ihmiskunnan historiassa. Suomessa halataan ihan liian harvoissa tilanteissa, ja moni ei tapaa halata edes kaikista lähimmäisiä. Karmeaa! Halaaminen tsemppaa, luo yhteenkuuluvuuden tunnetta ja vahvistaa niin itseen kuin toisiin kohdistuvaa luottamusta. Näköjään mm. diabeetikkoja ja syöpäpotilaita kannattaa halailla ihan erityisen paljon. Koen geneerisen kättelyn äärimmäisen vaivalloiseksi, mun mielestä olis mielekkäämpää vaan halata kaikkia. 😈 Yleensä jos miettii, pitäisikö jossain tilanteessa halata, kannattaa rohkeasti kapsahtaa kaulaan. 99% tapauksissa halaamalla ei häviä yhtään mitään. Mä en oo aina ollut halailija, mutta yks kaveri tartutti tavan muhun aikoinaan. Hän halasi mua jo tyyliin ekoilla kerroilla kun nähtiin; oltiin siis vasta tutustumassa. Mietin, mitähän ihmettä toi oikein meinaa... ja sitten rupesin itsekin halailemaan kaikkia aina, kun siihen on vähänkin saumaa. Suosittelen kovasti!

IMG_20170122_162758

2 kommenttia:

  1. really beautiful photos babe! that sunset is amazing!

    www.prettyinleather.net

    VastaaPoista