Pandora charm bracelet

pandora silver bracelet with charms
Pandora aloitussetti saatu Keskisen Kellolta

Tässä se on - Pandoran rannekoru! Tää onkin korukokoelmani spesiaalitapaus, sillä muita hopeisia rannekoruja mulla ei olekaan. Ideana on kerätä rannekoruun pikkuisia charmseja eli heloja, joita löytyy satoja erilaisia. Vai liekö niitä peräti tuhansia, jos huomioi jo poistuneet sesonkimallistot, joita saattaa hyvällä tuurilla löytyä esim. eBaysta käytettynä...? 

IMG_2061
IMG_2089

Sain Keskisen Kellolta blogiyhteistyön merkeissä Pandoran aloituspakkauksen. Aloituspakkauksia on monenlaisia, mutta päädyin tähän jossa rannekorun mukana tulee kimmeltävä Entwined Love -sydänhela. Ihana! Rannekkeissa on kokoja 17-23 cm, ja skeptisenä ajattelin että mulla varmaan just ja just menee se isoin mitä tarjolla on. No, mittasin ranteeni ja yllätyin, kun mitta näytti 15,5 senttiä! Mun koura on omaan silmääni kömpelön suuri, joten se on varmaan aina hämännyt ajattelemaan, että pakkohan ranteenkin on olla keskivertoa paksumpi. 😁

15,5 cm ranne kannattaa suosiolla pyöristää 16 senttiin. Rannekorun kokoa valitessa kannattaa miettiä, minkä verran siihen on tarkoitus kerätä heloja. Jos muutama hela riittää, voit turvallisin mielin ottaa pienemmän rannekkeen, johon lisäät ranteen paksuuteen 2 senttiä (omalla kohdallani siis 18 cm). Jos taas haluat rannekkeeseen reilun setin heloja, on parempi valita isompi (19 cm). Helat kuitenkin vievät tilaa pienestä koostaan huolimatta, ja liian nafti ranneke saattaa tuntua käytössä ikävältä. 

Päädyin aluksi 18 cm rannekkeeseen joka tuntui ensisovittamalla sopivalta, mutta kun siihen pujotti heloja, koru osoittautui turhan napakaksi. Tää on tietysti osin makukysymys, mutta itse tykkään siitä kun rannekorussa on vähän väljyyttä ja se pääsee "hölskymään" ranteessa, eikä vaan pönötä jämäkästi paikallaan. Niinpä vaihdoin rannekorun senttiä isompaan, ja se onkin just eikä melkein täydellisen sopiva!

IMG_2057

Tältä koru näyttää ranteessa.

IMG_2094

Rannekorun lukitus näyttää tältä. Lukko on napakka ja se on pysynyt hyvin kiinni käytössä - tosin, tietysti vastikään korun saaneena en osaa vielä arvella, tuleeko lukko löystymään esim. vuoden käytön jälkeen. Jos niin käy, koruun on olemassa näppäriä turvaketjuja!

IMG_2097

Keskisen Kellolta saadun rannekkeen mukana tulleen sydänhelan kaveriksi oon hankkinut muutamia charmeja. Ostin Keskisen Kellolta super söpön Curious Cat kissahelan - sehän nyt on ilmiselvä valinta crazy cat ladyn rannekoruun killumaan. ;) Samalla tilasin hopeakultaisen Locked Hearts Openwork sydänhelan. Sinänsä huvittavaa, etten IKINÄ oo ollut sydänkorujen, -kuvioiden sun muiden ystävä, mutta nyt sitten menin valitsemaan rannekkeen jonka mukana tuli sydänhela, ja vielä siihen päälle hassasin rahojani hieman toisenlaiseen sydänhelaan. Makes perfectly sense. 😏 Hopeaa ja kultaa sekoittava sydän on silmääni todella kiva, ja lisäksi se toivottavasti auttaa mun metallivärien sekoittamiseen liittyvään ahdistukseen. Toisin sanoen, nyt kun rannekorussa on hopeaa ja kultaa, voin hyvillä mielin yhdistää sen kultaisiin korvakoruihin, eikä oo välttämätöntä ostaa mätsääviä hopeakorviksia. Ehkä jonain päivänä pääsen täysin irti väripakkomielteistä, ehkä?

Nappasin eBaysta edullisesti Sentimental Snapshots järkkärihelan, ja turkoosi Geometric Facets kristallihela on alelöytö jostain korukaupasta, jonka nimeä en enää muista. Oon rakastunut kaikkeen vaaleansiniseen ja turkoosiin! Tämä on lähes yhtä huvittava päähänpinttymä kuin äsken mainitut sydämet, sillä sininen on aina ollut yksi vähiten ihastelemani väri. Siniset värit ovat usein niin rauhallisia, neutraaleja ja pliisuja. En inspiroidu sinisestä! Sähkönsinistä ja tummansinistä/navya oon pitänyt kivoina, mutta nyt oon tykästynyt nimenomaan kaikkeen vaaleaan pastellinsiniseen ja siitä astetta räväkämpään turkoosiin. Oi ja voi.

IMG_2103

Helat on helppo pyöritellä noista rannekorun "kierteistä" paikalleen. Rannekorussa on kaksi lukkopaloille tarkoitettua kohtaa, ja seuraavaksi varmaan hankinkin lukkopalat kunhan vastaan tulee tarpeeksi kivat. Lukot estävät heloja heilumasta rannekorun päästä toiseen, ja lisäksi ne blokkaavat helojen putoamisen ja pahimmillaan häviämisen, jos rannekorun lukitus sattuisi napsahtamaan auki. Eli tää on aika turvalliseksi suunniteltu koru, kun lukkosuljennan lisäksi löytyy lukkopaloja ja turvaketjuja. Myös rannekorun ketju on aika paksu ja kestävältä vaikuttava.

IMG_2110

Monissa heloissa on hämmentävän paljon yksityiskohtia kun huomioi sen, että helat ovat tosi pikkuisia! Järkkäri on tähän mennessä suosikkini: siinä on zirkoniasta tehty linssi, ja kun kameraa kääntelee, siitä löytyy järkkärille tyypillisiä nappuloita yms. detaljeja. 

IMG_2113

IMG_2129

Mitäs sanotte? Löytyykö sieltä muita Pandoran rannekoruihin hurahtaneita? 🙈 🙉 🙊

// I've been liking Pandora charm bracelets for a good while now, and fortunately now I have one myself! Recently I got my starter set from finnish jewelry shop Keskisen Kello and since that I've bought few charms from various online shops. My charm collection includes 5 charms at the moment: Entwined Love, Curious Cat, Locked Hearts Openwork, Sentimental Snapshots and Geometric Facets in sky blue. Next step is getting few clip charms. 😉

2 kommenttia: