TOP10 - Laukut

Viime TOP10-postauksessa tuli listailtua unelmaisia matkakohteita - toivottavasti pääsen lähiaikoina listaa purkamaan, sillä ensi syksynä/talvena haluisin Britteihin tai Pariisiin. Nyt olis kuitenkin vuorossa mun lempiaihe suorastaan eli... LAUKUT! :) Oon ehdottomasti enemmän laukku- kuin kenkäihminen, tosin sillä lienee asiaan aika paljon vaikutusta että mun käytössä baltsut ja tennarit menee aina kantapäästä lyttyyn (tuoreen tiedon mukaan tämä tyttö on kanta-astuja, oi ja voi...) ja korkkareissa tuppaa korot "kuoriutumaan" eli pinta menee ihan kaamean näköseks..  tämähän siis koskee myös aitonahkaisia kenkiä, buu. Musta vähän tuntuu, etten tuu koskaan raaskimaan ostaa Louboutineja, ihan vaan syystä että mun kohdalla ei todellakaan kannata "sijoittaa" huimia summia kenkiin :D 250€ on aikalailla mun kipuraja, ja vaikka se ei Jimmy Choon, Louboutinin, Manolon ja YSL:n unelmakenkiin riitäkään, niin onneks on Vagabond, French Sole, Stylesnob sun muut, hihi. Niin ja alemyynnit! Vaan nyt loppu kengistä jauhaminen, kun laukuistahan mä tulin postailemaan! :D Tässä mun kymmenen tämän hetkistä laukkuhaavetta...

1. Marc Jacobs - Stam
stamstam
red-stam
celebstyle-stambag
Chloen Marcie syrjäytettiin mun laukku-unelmien kärkisijalta hiljattain - kun näin Monnier Freresillä punaisen Stam -laukun Marc Jacobsilta, olin hetkessä myyty! Oon tottakai Stam -malliin törmännyt aiemminkin, mutta nyt punaisena se herätti mun kiinnostuksen oitis. Aikoinaan mun lempparein laukku oli Piecesin kirkkaanpunainen tikkilaukku, ja tää muistuttaa mua jotenkin etäisesti siitä.. :)
Valitettavasti mun tekonahkaunelma alkoi aika nopeasti ostamisen jälkeen irvistellä kulmistaan, eikä kauaa pysynyt käyttökelpoisena. Luulisin että Jacobsin Marc on suunnitellut luomuksensa kestämään aikaa hiiiieman paremmin... ;) Puhumattakaan, miten upea ja näyttävän näköinen Stam-laukku on, mua jaksaa ihastuttaa aina vaan toi upee suljentamekanismi! Kiss lock closure se englanniksi on, mutta mikä on oikeaoppinen suomennos? :-D Harmi ettei mulla oo 690€ säästössä (alehinta, ovh. 1150€...) ja harmi ettei Monnierin nettikauppa toimita Suomeen. :/ Tää on myös yks niitä laukkuja, joita ei välttämättä eBaystakaan uskalla lähteä ostamaan, koska feikkejä on liikkeellä paaaaljon.

2. Chloe - Marcie
marcie1
marcie2
marcie3
No words needed. <3 Tää laukku on vaan niin rakkautta, ollut jo pitkään! Net-A-Porterin ekslusiivinen versio Marciesta on se kaikkein upein minkä oon koskaan nähnyt, mutta se on jo loppuunmyyty... pahus. Tummanruskea "tavallisen" mallinen laukku ei kuitenkaan oo ollenkaan huono vaihtoehto sekään :)

3. Louis Vuitton - Speedy
lv-speedy
lv-speedyt
Desktop67
Speedy on varmaan yksi realistisimmista laukkuhaaveista tällä hetkellä. Haluisin vielä tämän vuoden puolella saada hankittua yhden arkilaukun ja yhden clutchin, ja Speedy olisi loistava täyttämään ruskean arkilaukun paikan kokoelmassani. Monogram iskee eniten Speedyssä, sillä jotenkin se tuntuu jopa suorastaan raikkaalta vaihtoehdolta Damier Ebenelle, joka taitaa nykyään olla se kaikkein yleisin "kuosi" jossa tämä laukku hankitaan. Tykkään myös enemmän monogrammilaukun väreistä, ja ah se kahvojen patinoituminen ajan mittaan...

4. Michael Michael Kors - Hamilton
hamilton
hamiltoon
Luv <3 Mun musta Hamilton on palvellut mua upeasti jo reilun puoli vuotta, ja edelleen on kunnoltaan kuin vastikään ostettu - siitäkin huolimatta, että on lähes päivittäisessä käytössä. :P Haluisin large-kokoisen Hamiltonin oranssina, kultaisin metalliosin, mutta helkkari kun nyt mua on alkanut vainota myös ihastuttava mini Hamilton. Alunperin törmäsin siihen Luisaviaroman pre-fall -mallistoa selatessa, ja sittemmin sitä on näkynyt parissa blogissakin jo. Hintaa kaunokilla olisi 140€ Luisaviaromalla, en kestä! Haluun sen hetinyt! Värivaihtoehtoina olisi ainakin musta, tummanruskea, pinkki ja turkoosi. Eniten mua houkuttelisi ehkä ruskea, olisi vähän vaihtelua kun suurin osa mun laukuista on mustia tai pinkkejä :)

5. Longchamp - Gatsby
gatsby
gatsbyyy
Ihailin vihreää Gatsbya vuosi tai pari sitten Stockalla, mutta ymmärrettävästi sinnehän se myös jäi kovan hinnan vuoksi. Muutama kuukausi takaperin olis eBaysta saanut todella edullisesti samaisen laukun käytettynä, mutta koska myyjä lupauksestaan huolimatta ei sallinutkaan mun laittaa huutoa kehiin, meni laukku aivan luvattoman hyvään hintaan jollekin brittiläiselle, olisin ollut itse valmis maksamaan upeudesta useita kymppejä enemmänkin. :-( Alunperin myyjä ei siis ollut aikeissa postittaa ulkomaille, mutta kun nätisti kysyin niin hän suostui siihen - mutta mitään toimenpiteitä asian hyväksi ei kyllä tapahtunut. :D No, luotan tuuriini ja uskon että vielä joskus löytää Gatsby tiensä mun luo!


6. Mulberry - Alexa
c800x608
alexaxaxa
Alexassa mua miellyttää jokainen siitä tarjolla oleva koko - oversized, normi ja erityisesti se super suloinen mini - siinä vasta oliskin näpsäkkä laukku täyttämään crossbody-laukun paikka kokoelmassa! Mun suurin Alexa-suosikki koskaan on kesän 2011 cabbage green -värinen mini, sen koommin ei mitään sydämen tykytyksiä aiheuttavaa Mulberry-laukkua olekaan näkynyt näissä uudemmissa mallistoissa... Yllätys yllätys, tätäkin laukkua oon yrittänyt eBaysta kytätä :)

7. LV - Noé
noee2
noe
Oon alkanut pikkuhiljaa luopua ajatuksesta hankkia Vuittonilta pikkuruinen Milla pochette. Foorumeja selatessa on tullut harvinaisen selväksi, ettei kyseiseen laukkuun mahdu juuri mitään, ja uskon että mulla tulis vähän orpo olo esim. baarissa jos mukaan saisi just ja just vaan puhelimen pankkikortin - kyllä nyt laukkuun pitää noiden lisäksi mahtua ainakin puuteri, huulipuna ja avaimet ilman että tarttee taistella, mahtuuko kaikki vai eikö. :p
Vuittonin Noé -laukku monogrammina tai multicolor monogrammina on sen sijaan hitaasti mutta varmasti alkanut kiinnostaa. Noéen törmäsin jo joskus viisi tai kuusi vuotta sitten ekaa kertaa, kun selasin mamman Me Naiset -lehteä jossa oli juttu Vuiskan historiasta ja tunnetuimmista laukuista. Ihastuin kovasti Noéen jo silloin, Manhattan GM:n ohella :D Sittemmin Noé unohtui, mutta nyt oon taas alkanut innostua ko. laukusta :)  Tietenkään ihan lähivuosien hankinta tämä ei tule olemaan, sillä hintaa ihanuudella on aivan liikaa ja mun laukkulistalla on monia paljon käytännöllisempiä ja tarpeellisempia laukkuja, mutta toivottavasti vielä joskus... ;) Heh, tähän muuten pientä tietoiskua: Noé on alunperin luotu shampanjapullojen kantamista varten vuonna 1932! :D

8. YSL - Belle Du Jour
belledujourrrr
belledujour
belledu
Mun vaaleenpunanen clutch on ollut käytössä aivan yliverto, ja pidän siitä että se taipuu simppelin ulkomuotonsa puolesta moneen: arkeen ja juhlaan, päivään ja iltaan. Siihen sopii kulta ja hopea, sillä päältäpäin ei ole mitään metalliosia näkyvissä, ja tää on mun mielestä todella iso plussa: ei haittaa vaikka mun vuosia jatkunut kultakuume vaihtuisikin jossain vaiheessa hopeamaniaan, niin on nimittäin käynyt muutaman kerran aiemmin. Kokokin on perfecto - laukkuun mahtuu kaikki oleellinen ja ehkä jopa jotain ylimääräistäkin. Itse ehdin onneksi napata laukkuni ennen naurettavaa 100€ hinnankorotusta, jonka jälkeen large-kokoiset clutchit tulivat maksamaan 495€. Ajattelin etten varmasti taipuisi moiseen hintaan, mutta... mutta... :D Niin vaan on tuo mun oma ainokainen vakuuttanut täydellisyydellänsä, että kyllä se toinenkin kannattaisi ehkä joskus hankkia - ehkä jopa kolmas? ;) Eniten hinkuan vaaleanpunaisen laukkuni rinnalle viininpunaista samanlaista, mutta myös musta olisi loistava


PS: Klik klik. Muuttuukohan Yves Saint Laurentin nimi muotoon Saint Laurent Paris? Mun mielestä aika turhaa, enkä haluu alkaa puhuu jostain SLP:stä kun yy-äs-äl on just kiva ;D

9. Christian Dior - Lady Dior
CAL44560_N0_V1_Z
dddiior
diordior
Diorista postasinkin tovi sitten, ja taisin Lady Dioria jo hehkuttaa ihan tarpeeksi sillon niin en nyt rupee toistamaan itseäni... ;) Mainittakoon nyt vielä, että oon päättänyt Lady Diorin olevan omalla kohdallani se sellainen tavoiteltava "status-laukku", jonka haluan hankkia viimeistään kun oon 30 tai jos ja kun mun tuleva yritykseni menestyy sen verran mukavasti että on varaa palkita itseni laukulla. :D Vaikka Hermesit ja Chanelit on toki upeita, niin Dior kolahtaa mun 100 kertaa enemmän :)

10. Miu Miu - cat print clutch
miumiu
Tää(kin) täytyisi vielä joskus löytää eBaysta. Oon mielestäni aika tarkkaan kytännyt eBayn eri versioita (britti, jenkki, saksa, ranska), mutta ei, kukaan ei ilmeisesti halua luopua kissalaukustaan. :-( Viime syksynä oon viimeksi nähnyt laukun, mutta silloin myyjä ei halunnut postittaa ulkomaille Britanniasta, buu. Mutta sinnikkäästi aion kyttäämistäni jatkaa, ehkä se jonain päivänä tuottaa tulosta :)


Mikä on sun unelmalaukku? :)

8 kommenttia:

  1. Hih, joitakin samoja myös omalla listalla! :) Tosin Vuittonille en ole vielä(kään) syttynyt niin, että itselleni sellaisen ostaisin.

    Omalla lempparilistalla keikkuu Mulberryn Bayswater suklaanruskeana (haaveissa valmistujaislahjaksi), MK Hamilton satchel tummansinisenä, Miu miu Bow bag, Celinen luggage bag sekä muutamakin Longchampin nahkalaukku :---)

    Hih, ostin muuten tänään itselleni Cottonilta tuon mini Hamiltonin ruskeana! En vaan voinut vastustaa sitä, se on niiiiiiiiiin cute + sain sen halvennuksella ;-) Ja suositellen Longchampin nahkalaukkuja - itselläni yksi, eikä se ole mennyt miksikään! Kuvittelin että nude olisi arka väri, mutta laukku on kuin uusi 2v jälkeenkin ja tuosta Gatsbystä on povattu uutta klassikkoa ;p Taidan lainata sitä pian siskoltani!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, Vuitton on juu aikamoinen mielipiteiden jakaja. :p Tavallaan musta on vähän harmillista kun oon niin kovasti ihastunut muutamiin LV:n laukkuihin että tosissani haluaisin ne joskus saada hankittua, kun toisaalta oon sellanen ihminen joka ei ihan hirveästi fiilistele massatavaroita, jotka suurinpiirtein joka toinen omistaa. :D Noh mutta esim. tuota Speedyä ajattelin "tuunata" edes hitusen persoonallisemmaks ja omannäköisemmäks jollain rempseällä laukkukoristeella!

      Bayswater on kyllä mieletön sekin, varmasti haaveilisin nytkin siitä mikäli Mulberryllä ei Alexaa valikoimassaan olisi! :D Ja nyt kyllä iski pienoinen hamilton-kateus, se ruskea on mahtava :) Toisaalta oon myös miettinyt turkoosia... pinkkiä en sorru ostamaan tällä kertaa, niitä mul on jo ihan tarpeeksi! :D Kiva kuulla tosta Longchampien laadusta, hyvä että edes jokin merkki valmistaa kestäviä, laadukkaita laukkuja :) Nykyään kuitenkin tuppaa tulemaan vähän joka suunnalta moitteita eri brändien huononevaa laatua kohtaan - LV, Miu Miu, Mulberry...

      Poista
    2. Hih, suosittelen mini hamiltonia ;) Se on vaan jotenkin niin hellyyttävä + sinne mahtuu tarpeellinen (iPhone,kortit,avaimet + välttämättömät meikit[huulikiilto]). Ja Cottonilta sanoivat, että ovat suosittuja ja hetkessä loppuunmyydyt - itsekkin vein toiseksi viimeisen :)

      Ja longchampit on ehkä vielä sen verran "tuntemattomia" nahkalaukkuja, että niiden laatuun ei ole vaikuttanut suosio. Tai ovathan ne super suosittuja, mutta harvemmin niihin törmää esim. blogeissa; paria mallia lukuunottomatta :) Enkä voi sanoa kyllä pahaa sanaa merkin canvas-laukuista!

      Poista
    3. Kiva tietää et oleellisuudet saa mahtumaan miniin, sitä mä nimittäin oon vähän tässä empinyt että onko mini LIIAN mini :D Hahah.

      Joo totta, ja siitä just Longchampissa tykkäänkin että sellaista ei ihan joka toisen bloggaajan käsikynkästä (vielä..) löydy :D Toivottavasti mitään supersuosiota ei vielä vähään aikaan tuliskaan, mä haluan ehtiä ostaa omani ennen ku niilläkin laatu huononee - jos niin käy! :D

      Poista
  2. Alexa, Marcia + Lady Dior!!! <3

    http://anniinanpetitpassion.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä oikeastaan ne mun kolme suurinta unelmalaukkua, Stamin lisäksi ;)

      Poista
  3. En oo tajunnut, että tuo Stam Bag on noin iso (kuin tuolla koiranulkoiluttajalla). Uulalaa! ♥___♥

    Hamilton löytyy täältä mustana ja punaisena, haluaisin vielä ainakin sellaisen niittimallin (joku Rock-nimi sillä taisi olla) ja oranssina.. Ja pinkkinä... Jajajaja...

    Vuittonin Tivoli on hankintalistalla ja sitten muutama Longchampin nahkalaukku. Niin ja Ted Bakerilta voisin ottaa kaikki laukut. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, joo toi large-kokoinen on aika upea ilmestys, Stam näyttää parhaalta just ton kokoisena mun mielestä :) Myös miniversio on ihan söpö (esim. Luisaviaromalta löytyy), mutta toi iso saa juurikin tuollaisen ♥___♥ -reaktion aikaan! :D

      Ne rock 'n roll -Hamiltonit on ihania!

      Poista