Jouluaaton tunnelmia

IMG_4465

Miten on joulu sujunut siellä ruudun toisella puolella? Täällä on mennyt varsin leppoisasti perheen kanssa. Viime hetkellä sitä kovasti kaivattua joulufiilistäkin alkoi löytyä, vaikkei ulkona olekaan edes millimetrin kerrosta lunta. No, nyt illalla on anyway niin pimeää, ettei tommoset seikat haittaa. :D Heräsin vasta aamupäivällä ja aloin samantien koristella kuusta, samalla Lumiukkoa sivusilmällä vilkuillen ja pipareita rouskuttaen. Iltapäivällä käytiin mummon luona joulupuurolla. Mulle jouluaatto mummolassa on aina ollut tietyllä tapaa pyhä asia; jokavuotinen perinne josta ei haluaisi ikinä päästää irti. Siispä aivan ihanaa kun mummo jaksoikin tuollaisen tarjoilun järkätä, vaikkei nyt pidemmän kaavan kautta enää vietetäkkään joulua hänen "passattavanaan".

Tulipa muuten puuron pupeltamisen jälkeen huomattua, että legendaarinen Rölli-peikko onkin varsinainen viskisieppo: siellä se veti pokkana Jack&Daniel'sia tv-ruudussa, ja seuraksena oli sumea näkökenttä. Enpäs ollut aiemmin huomannut/tajunnut tommosta detaljia. Muuttui pikkuisen käsitys yhdestä lapsuuden lemppari tv-hahmosta... :D No joo, oonpa itekkin naukkaillut brandya puuron päälle, Baileysia vähän joka palan painikkeeksi ja ruuan kanssa olisi tyrkyllä joko jouluomenasiideriä tai inkivääriolutta. Valintani tulee olemaan vaikea. Toisaalta, tällä hetkellä ihmetyttää sangen kovasti, mihin ihmeen mahaan pitäisi vielä saada mahtumaan se the jouluateria, kun on jo valmiiksi tullut mätettyä vaikka mitä pitkin päivää. Ehkä pitää suosiolla skipata kaikki raskaammat sapuskat, ja tyytyä vaan pikkuisen närppimään äidin tekemiä ihania laatikoita. En oo yleisesti ottaen jouluruokaihmisiä, mutta mamman bataattilaatikkoa ja aura-punajuurilaatikkoa ei päihitä mikään. Niitä en suostu skippaamaan. Saatan tosin räjähtää päivällisen päätteeksi...

Joka jouluna saa kyllä todeta, että mun kädentaidot on aivan onnettomat. Otetaan nyt esimerkkinä vaikka se kun Anne-Mari kohta 24-wee paketoi joululahjoja tai koristelee pipareita: iästä sen kakkosen voi huoletta pudottaa pois nelosen edestä. Näyttää prikulleen siltä, kuin joku neljävuotias olisi ollut asialla. Välillä kun kuulee käytettävän leikkimielistä termiä "askarrellapaskarrella" niin mulla se askartelu menee lähinnä paskartelun puolelle. Pitäisi vaan tajuta luovuttaa, ja ostaa jatkossa valmiit joululahjalaatikot/paperipussit. Mutta ei, joka vuosi täytyy vielä kerran kokeilla... ;)

IMG_4449

IMG_4504

IMG_4452

IMG_4294
Tämä on ainoa edes etäisesti jouluinen koristus mun kämpässä. La case de cousin Paul -brändin valopalloköynnös tuli viritettyä viikko sitten vihdoin käyttökuntoon, vaikka setti on ollut mulla jostain alkusyksystä saakka. Oli se rankkaa, kun noihin palloihin piti omin nakkisormin tehdä pieni reikä ja pujottaa lamppu sisään. :D En keksinyt vielä valopalloille järkevää paikkaa, joten nyt ne lojuu tv-pöydällä. 

IMG_4442
Rakas kotikaupunkini iltaysiltä. Töissä joululounaalla joku alkoi puhua Lahdesta Suomen Chicagona, ja hyvä etten tirskahtanut ääneen kun mulla muistui oitis mieleen muinoinen Hikipedian artikkeli, joka alkoi seuraavasti: Lahti (ruots. Lahtis, engl. Chicago) on kaupunki Häme-Illinoisin osavaltiossa. Nyt kyseistä artikkelia on tosin harmillisesti muokattu tylsemmäksi ja mauttomammaksi, mitä se aikanaan oli. Mutta joo, Lahti on kyllä ihan mesta paikka niinku Matti Nykänen on joskus tokaissut. Välillä haikailen erityisesti Helsingin suunnalle, mutta realistisesti ajateltuna, tuskinpa täältä osaa ainakaan lähitulevaisuudessa lähteä. Onneksi Lahesta on helppo suhata julkisilla ympäriinsä.

IMG_4475

IMG_4517+

IMG_4481

IMG_4257

Tässä joulun alla on ehtinyt maistella monenlaisia konvehteja. Maraboun Paradis -konvehtirasia oli aiemmin mun ehdoton suosikki, mutta sitten ne ruotsalaiset ÄÄLIÖT menivät pilaamaan yhden mun lempisuklaista täysin! Ihana nougatkonvehti korvattiin jollain vadelmalakritsishaissella, yök. V*ttuilun vuoksi piti vielä säilyttää sen konvehdin ulkonäkö just samana, että kivasti vasta haukatessa äkkäsin tuon megalomaanisen kusetuksen. Ei ikinä enää! Paradis-pettymyksestä huolimatta Marabou ei kuitenkaan ole täysin lost case mun silmissä, kiitos Symphony -rasian joka on tätänykyä todella jees. Siinä ei ole yhtään selkeästi "huonoa" suklaata. Uudeksi lemppariksi kuitenkin nousi heittämällä Lindtin Creation Dessert -konvehdit, joita ostin yhtenä viikonloppuna. Pyörin karkkiosastolla metsästämässä Wiener Nougatia, Twistiä sun muita lahjapaketteihin meneviä herkkuja, mutta ostinpa sitten lopulta itellenikin suklaata. Creme brulee, tiramisu, brownie sun muut leivonnaisia mukailevat konvehdit kuulostivat liian hyviltä ollakseen totta, joten pakkohan se oli päästä maistamaan. Ihan järkyttävän hyvää! Niin hyvää, että mun puolesta voitaisiin vaikka lailla kieltää. :D Ostin sitten jälkeenpäin toisen rasian J:n kanssa uutena vuotena tuhottavaksi. Vink vink, kannattaa etsiä hyppysiinsä Creation Dessert -loota jullen jälkeen, mikäli pukki ei jostain syystä tajunnut tuoda muuta kuin *tähän valinnainen inhokki joulukonvehtirasia*. :D 

IMG_4229

IMG_4205
J on pitkään usuttanut mua menemään hierojalle, ja yhdessä vaiheessa hän ilmoittikin kustantavansa mulle moisen joululahjaksi. Tilisiirtoa tehdessä hän kuitenkin teki sen taktisen virheen, että sanoi "osta jotai kivaa itelles". Olin typerä ämmä ja ostin korvakorut hierojalle menon sijasta. :D Olin ihastellut näitä tanskalaisen Dyrberg/Kernin korviksia pitkin syksyä, raaskimatta kuitenkaan haksahtaa niihin. Sitten kun sain tuolla tavalla vapaat kädet lahjani suhteen, en enää voinut vastustaa. Nyt mulla on korukokoelmassani tämmöset super kimmeltävät killuttimet muistuttamassa yhestä elämän tärkeimmästä otuksesta. Pakko myöntää, että oon käyttänyt näitä jo monet kerrat - en vaan malttanut odottaa jouluun asti... Tykkään tuosta ruusukullan ja vaaleanpunaisten Swarovski Elements -timanttien yhdistelmästä, mätsää mun makuun ihan täysillä. Ja hei, eiköhän sinne hierojallekin tuu vielä eksyttyä joka tapauksessa, kun salilla jossa alan käydä, saa jäsenyyden myötä tuntuvan alen hierontapalveluista. Kai se ihan hyvää tekisi, jos joku ammattilainen vähän moukaroisi niskoja ja selkää.

IMG_4457

IMG_4502

IMG_4491

Näiden kuvien myötä, hyvää joulua kaikille! :)

// Merry Christmas everyone! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti