Peanut butter madness!

Maapähkinävoipitoisia ruokaohjeita on syksyn mittaan ilmestynyt blogiin tuon tuosta, mutta nyt kyllä viedään viimeistä - ainakin tämän vuoden osalta... :)  Mulla oli vielä viisi ohjetta jemmassa, ja nyt on aika laittaa ne tänne jakoon. Toivottavasti ohjeista irtoaa iloa jollekulle, varsinkin jos sieltä ruutujen takaa löytyy muita yhtä pahasti maapähkinävoihin addiktoituneita kuin allekirjoittanutkin on! Sitä riippuvuutta onkin jatkunut jo pitkään, eikä loppua näy. En edes halua tietää, miten monta kymmentä "kurre-purkkia" oon ennättänyt tuhota parin viime vuoden aikana. :D 

Suklainen maapähkinävoivanukas
IMG_1729
Mun oli jo pitkään tehnyt mieli kokeilla jonkinlaista avokadovanukasta, ja tämän ohje vaikutti niin kivalta että oli pakko laittaa blenderi laulamaan. No, mun rakkaan Mix2Go:n laulu meinasi hieman hyytyä ja pari kertaa jouduin irrottamaan lusikalla avokado- ja taatelipaloja teristä, arghh.  Päätä huimaavat 20 euroa maksanut parivuotias blenderi surauttaa täydellisen smoothien hetkessä, mutta näköjään vanukkaat on jo liian kiinteää tavaraa. Kannattanee siis suosiolla tehdä vanukas sauvasekoittimella, ellei sitten omista jotain Vitamixin kaltaista superblenderiä. :)


Tarvitset: 
1 avokado
1 banaani
50-100 g kreikkalaista jogurttia
2 ruokalusikallista maapähkinävoita
2 ruokalusikallista makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 teelusikallinen vaniljauutetta
Kivettömiä taateleita makeutukseen


Pilko avokado, banaani ja taatelit suht pieniksi paloiksi. Sitten vaan kaikki kulhoon ja soseutus blenderillä tai sauvasekoittimella. Helppo ja suht terveellinen jälkkäri. :) Ohjeen mitoilla tulee yksi annos.

Maapähkinävoikeksit
IMG_1738-001

Tarvitset:
1 dl maapähkinävoita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita maapähkinävoi ja fariinisokeri tasaiseksi massaksi joko käsin tai yleiskoneella. Sekoita joukkoon kananmuna, ja sen jälkeen lisää vielä kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Pyörittele taikinasta (noin ruokalusikallisen kokoisia) palloja ja laita leivinpaperille. Litistä taikinapallerot painamalla kevyesti haarukalla. Paista keksejä kymmenisen minuuttia, kunnes ne ovat kauniisti ruskistuneet. 

Riisikakut maapähkinävoilla ja marjoilla
IMG_1676-001
Tähän nyt ei erikoisempaa ohjetta tarvitsekaan  - voitele riisikakut maapähkinävoilla ja iske pintaan suosikkimarjojasi. Helppoa ja nopeaa, ja hemmetin herkullista!

Kaurapuuro "kaikilla mausteilla"
IMG_1660-001
Tämäkään ei tarvinne erillistä ohjetta. :D Kaurapuuro on toki sellaisenaankin hyvää, mutta jos tekee mieli semmosta aamupuuro goes special edition -versiota, suosittelen nauttimaan sen maapähkinävoin, vadelmahillon, raejuuston ja marjojen kera. Kylkeen kupillinen chai-teetä ja avot!

Maapähkinävoipannukakut
IMG_1522-001

Tarvitset (2 annosta):
1 kypsä, reilusti tummunut banaani
3 rkl maapähkinävoita
3 kananmunaa
0,5 dl saksanpähkinöitä murskattuna
Kookosöljyä paistamiseen

Sekoita kaikki ainekset blenderillä tai sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Paistele pieniä lettuja kookosöljyssä - ole tarkkana, sillä letut ruskistuvat melko nopeasti. Tarjoa esimerkiksi maapähkinävoin ja marjojen kanssa.

Tässä vielä aiemmin ilmestyneitä maapähkinävoiohjeita:

Maapähkinä-bataattikeitto TÄÄLLÄ
Kanaa maapähkinä-kookoskastikkeella TÄÄLLÄ
Marjainen maapähkinävoijuustokakku TÄÄLLÄ
Mustikkainen maapähkinävoismoothie rahkajuomasta tehtynä TÄÄLLÄ
Täyteläinen PB-mustikkasmoothie ja omenapiirakkasmoothie TÄÄLLÄ
Jogurttijäätelö, peanut butter & banana toast, dippi hedelmille ja pb-fudge TÄÄLLÄ
Hampurilainen maapähkinävoikastikkeella TÄÄLLÄ

Ja TÄÄLTÄ puolestaan löytyy maapähkinävoivertailu viiden eri valmistajan tuotteista.

// Sorry, it would take too long to translate these recipes so no english version this time. All I'm saying about this blog post, is that I just freaking love peanut butter. :D I eat it almost daily and my most common peanut butter "meal" is PB with apple slices, it's just so damn good. Peanut butter is also a fantastic ingredient when cooking or baking: it's great in cookies, pancakes, puddings, fro-yo ice cream, sauce for chicken, even enjoyed with homemade burgers. Yum yum! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti