Kesäkurpitsa-suklaakakku

kesäkurpitsakakku

Ihan uskomatonta - miten on edes mahdollista, ettei blogiin ole vielä eksynyt mun suosikkileivopumus eli kesäkurpitsakakku? Tilanne pitää heti korjata! Tää kuivakakku on jotenkin aivan ihana - samaan aikaan sekä mehevä ja täyteläisen suklainen että raikas ja ilmava. Tähän tuskin voi ikinä kyllästyä.

Suklainen kesäkurpitsakuivakakku

Ainekset:
6 dl jauhoa
4 dl sokeria
1,5 dl kaakaojauhetta
2 dl öljyä tai voita
5 dl kesäkurpitsaa raastettuna
2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa

Ohje:
Sekoita kaikkia aineksia hitaasti 30 sekuntia, sitten n. 3 minuuttia sähkövatkaimella. Voi tosin veivata käsin tai kauhallakin, jos vatkainta ei jaksa kaivaa esille. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun kuivakakkuvuokaan ja paista 40-45 minuuttia 175 asteisessa uunissa.

Noilla ylläolevilla mittasuhteilla voi tehdä joko yhden ison vuoallisen kakkua, tai pari pienempää. Jos omistaa suht pienen vuoan tai kakkua ei ole isoa kööriä mutustelemassa, kannattaa kenties tehdä puolikas taikina.

Äiti (no kukas muukaan) opetti tämän kakkusen mulle tuossa taannoin, ja siis, jos minäkin tämän opin heti kerralla niin oppii kuka tahansa. :D Katselin että blogilla näyttää olevan jokunen mieslukijakin, joten tässä on kaikille ei-niin-mestarileipureillekin sopiva super helppo ohje maukkaaseen suklaakakkuun, jolla voi vaikka yllättää sen marisevan paremman puoliskon. ;)

// Zucchini cake, my all time favorite. Is there any better chocolate cake than that? Sorry, I don't feel like translating that recipe in english but here and here you can find some quite similar alternatives.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti