As the purse is emptied, the heart is filled.

Mun on jo piiiitkään pitänyt tehdä tällainen laukkupostaus, meiningillä if I was a millionaire...

Lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna; oon täysin addiktoitunut laukkuihin. Jopa siinä määrin että kun aloin oikein tosissani miettiä blogille uutta nimeä, halusin sen liittyvän mahdollisimman läheisesti fiksaatiooni :) Mulla on "vasta" yksi arvokkaampi (mutta kuitekin varsin edullisesti saatu) laukku, se pinkki Bvlgari clutch, mutta en malta odottaa sitä päivää jolloin pääsen ostamaan seuraavan unelmalaukkuni! Tosin, niitä ehdokkaita onkin useampia... kriteerit on aika vähäiset; laukun on oltava käytännöllinen, tilava, aitonahkainen, musta, tummanruskea tai konjakin värinen, sekä yksityiskohtien (vetoketju, lukko jne) on oltava kullanväriset. Tavoite on ostaa laukku valmistujaisiin mennessä (tai sitten viimeistään juhlien jälkeen..) itselleni lahjaksi - en missään nimessä kehtaa toivoa vanhemmiltani sellaista, tässä taloudessa kun on totuttu järkeviin lahjoihin! :D

Brändeistä oon huomannut olevani erityisen kiinnostunut Mulberryn, Louis Vuittonin, Michael Korsin, Puccin ja erityisesti Chloen laukuista, mutta täydellinen, mun silmiä miellyttävä laukku ei kuitenkaan ole muotitalosta/merkistä kiinni. Sen mä kuitenkin sanon, että Hermesin Birkin -laukusta EN haaveile - musta se on suoraan sanottuna aika mitäänsanomaton ja tylsä :D Vaikka mistä sitä tietää jos joudun syömään sanani muutaman vuoden (tai vuosikymmenen) kuluttua.. Koskaan ei saa sanoa ei koskaan, paitsi ehkä housuhameille, leveälahkeisille farkuille, liiallisille olkatoppauksille ja aidolle turkikselle. 

Nooo mutta, eipä tässä varmaan enempää tartte alkaa lätisemään... laukkukollaasit kehiin! :D

michaelkors+
MK:n Hamiltonista olisi varmaankin helpoin aloittaa laukkukokoelman kasaaminen, sillä siinä on hinta kaikkein edullisin ja malli vaikuttaa käytännölliseltä. Erityisesti tykkään tosta mustasta, missä on kullanvärinen ketju.  Hamilton olisi taatusti oikein hyvä aikaa kestävä peruslaukku, ja uskoisin että tollaseen varmaan mahtuukin aika paljon tavaraa sisälle. Aika yleinenhän Hamilton nykyään on, mutta eipä se mua haittaa, pääasia että tykkään laukun ulkomuodosta! Mutta...

chloe+
...Chloen Marcie -laukku tummanruskeana on valloittanut mut aivan täysin. Jos saisin nyt ihan minkä tahansa laukun mitä maailmasta löytyy, se todennäköisesti olisi juurikin tämä laukku. Marcie on samaan aikaan pelkistetty ja erikoinen, ja todennäköisesti ihan kätsy käytännössäkin - voi kantaa olalla tai käsipuolessa, ja varmasti mahduttaa sisäänsä paljon omaisuutta. Näin tän ekaa kertaa Rachel Bilsonista otetussa kuvassa, ja ajattelin heti että hellou, tossa on mun unelmalaukkuni. :D Valitettavasti Marciet maksavat reippaasti päälle tonnin, eli todennäköisesti haaveeksi jää ainakin lähitulevaisuutta silmällä pitäen.

mulberry+
Tietenkään ilman Mulberryn Alexaa ei tää mun hieno laukkupostaus ole postaus ollenkaan! Haaveilin joskus Bayswaterista, mutta nykypäivänä pidän sitä hieman tylsänä, olkoon sitten kuinka klassinen tahansa. Alexasta oon ensinäkemästä asti tykännyt, mutta olin alkuun hieman skeptinen sillä vihaan yli kaiken jos laukussa on solkia joita saa aina olla sitten aukomassa ja sulkemassa.. no, eipä hätää, luin jokin aikaa sitten että soljet ovat itseasiassa hämäystä ja niiden alta löytyy ihan magneettisuljenta! :) Huhheijaa, eli Alexasta "saa" vihdoinkin haaveilla kun tuo ainoa ärsytyksen aihekin osoittautui epätodeksi. 

Konjakinruskea ja musta olisivat tietty nättejä perusvärejä, mutta koska mulla on moooonta muutakin brändiä sen väristen laukkujen varalta mielessä, oon ihaillut sitten lähinnä näitä Alexan kausivärejä. Erityisesti tuo vihreä on ihan mieletön, mutta haaveilen myös bongaavani taas jonain päivänä eBaysta tuon kultaisen upeuden! Vähän aikaa sitten nimittäin tämä harvinaisuus meni 420 punnalla jollekin onnekkaalle eBayssa, kyseessä on siis todella ekslusiivinen laukku jota on tehty ainoastaan 40 kappaletta ja se on ollut myynnissä vain Selfridgesillä. Buu! Kollaasin laukut ovat muuten kaikki Oversize -mallia, mutta pidän myös kovasti sekä normaali-  että minikokoisestakin Alexasta.

louisvuitton++
LV! Manhattam GM -laukusta se unelmointi lähti jo yläasteen alussa :D Tosin, jossain vaiheessa luiskan vuiskaa tulvi joka tuutista niin paljon, että kyllästyin kokonaan, mutta ihastus on herännyt uudelleen kyseisen muotitalon laukkuihin. :P Manhattan GM ja Takashi Murakamin "tuunaama" Neverfull on yhdet niistä harvoista laukuista, joissa tykkään tosta ruskeapohjaisesta Monogram -kuosista. Se vaan näyttää niin helposti... halvalta. Riippuu tietysti aika paljon kantajastaan ja siitä, millaiseen asuun laukun yhdistää. 

Sen sijaan Monogram ei koskaan näytä pahalta Vernis -materiaaliin yhdistettynä! LV Alma PM viininpunaisena on jotain niin upeaa. Speedystä en vielä jokin aikaa sitten uskonut koskaan haaveilevani, mutta jännästi alkoi tuokin mokoma mielessä pyöriä sen jälkeen, kun vähän samanmallinen ja -kokoinen GT:stä ostettu tekonahkaskrupu hajosi. Kyseinen laukku oli yksi suosikeistani ja oikea pikku tilaihme, joten miksei Speedykin olisi. Lähinnä ärsyttää, että Speedy on niin kamalan yleinen, varmaan kaikkein ostetuin luksuslaukku (ainakin täällä Suomessa)...

LV:n Multicolor -laukusta oon Manhattan GM:n ohella kerennyt unelmoida jo pienen ikuisuuden, mutta hyvin harvoin tarjolla olevien Multcolor -laukkujen mallit miellyttää mua. Niissä on aina jotain turhaa "tunkkaisen" vaikutelman tekevää mukana, puhumattakaan Multicolor -kuosin tuomasta lisähinnasta esim. ruskeapohjaiseen Monogrammiin verrattuna. Pochette Milla MM on kuitenkin hurjan söpö, siitä mäkin tykkään. Artsy MM on kaikkein tuorein haaveilun kohde - bongasin sen eilen selaillessani Vuittonin sivuilla uutuuksia. :D 

miumiu++
Miu Miulla on monia kivoja laukkuja, mutta erityisesti oon ihastellut tota rusetilla varustettua laukkua, isona ja pienenä. Miu Miun omassa nettikaupassa on vieläpä aika paljon värivalikoimaa monista laukuista tarjolla - perinteisten mustien ja konjakinruskeiden lisäksi löytyy pinkkiä, haaleaa vaaleanpunaista, turkoosia ja vihreää. Oon ehkä ihan pikkusen addiktoitunut tohon kirkkaan pinkkiin.. 

värikkäätsekalaiset+
Tässä kollaasissa onkin vähän sekalaisesti eri brändien laukkuja - värikkäitä ja kirjavia sellaisia. Emilio Puccin kanvaasiset shopper bagit olisivat nimensä veroisesti aika mukavia shoppailureissulla. :P Kovasti oon yrittänyt löytää tota pinkkipunaoranssivalkosta, mutta ei oikeen meinaa tärpätä :/ Harmi etten toissakesänä tajunnut palkita itseäni kuukauden kesätöissä huhkimisen jälkeen tollasella, taisi olla vieläpä alennuksessa Puccin nettikaupassa. Pöh. Cambridge satchel companyn neonkeltainen olkalaukku kummittelee edelleen mun pääkopassa! Samoin MBMJ:n reilu vuosi sitten myynnissä ollut shokkipinkin värinen Little Ukita. Furlan muovilaukku Candy tekee suunnilleen joka toinen päivä mieli tilata jenkki-eBayn kautta kotiin, nykyään sen saisi jopa aika halvallakin, mutta järjen ääni tulee tässä kohtaa peliin. Ei, mä en tarvitse läpinäkyvää rantapallomatskulaukkua. 
cluch+
Viimeisenä tietysti on nostettava esiin muutama ihanainen clutch, ettei postaus menisi liikaa arkilaukkujen hehkutuksen puolelle. ;D Clutcheistahan mä kaikista eniten pidän, ihan sama vaikka niihin mahtuisi vain kolme viiden sentin kolikkoa! Suurimmat haaveilut suuntautuu tuohon kultaiseen järkyttävän upeaan Gucci clutchiin, Emilio Puccin värioksennukseen sekä Miu Miun söpöön kissalaukkuun. 

Himoitseeko joku muukin samoja laukkuja? :p Mistä laukusta te lukijat kaikkein eniten unelmoitte? Kommenttiboksi laulamaan, nyt saa ihan reilusti olla epärealistinen haaveilija :DD

TRANSLATION: Here's (almost) all of my dream bags! Currently I'm especially craving for Chloe's amazing Marcie in dark brown colour, but also Michael Kors' Hamilton and LV Speedy are nice options. I think I'm gonna get my hands on one of these at the end of the year, or at least I hope so...!

10 kommenttia:

  1. londoncall24/9/11 17:03

    noi Furlan Candyt on jotai niin ihanaa <3

    VastaaPoista
  2. Hamilton imee tavaraa kuin sieni muttei silti tunnu liian täytenäiseltä! Plussaa pitkistä ja lyhyistä hihnoista, vahvasta vasikan nahasta ja yksinkertaisesta ulkonäöstä :-) Enkä koe tätä mitenkään kauhean yleiseksi? Enemmän näkee Speedyjä kaupugilla kuin Hamiltonia. Omiin silmiin on Tampereen katukuvasta osunut ehkä kolme: yksi identtinen omani kanssa, yksi musta ja yksi satchel mallinen :-) Näitä kun ei niin monessa paikassa myydä ja ovat aika pieniä tilauksia, mitä kaupat saavat. Suosittelen!

    VastaaPoista
  3. Ja oma laukkuhaave pyörii tällä hetkellä Mulberryn Tillien ja Taylorin ympärillä, kuten myös Marc by Marc Jacobsin (todennäköisesti se seuraava laukkuhankinta!) ja muutaman erinäisen Longchampin kanssa :-) (Gatsby sun muut on niin super!)

    En tietty laittais harmiks Celinen Boston bagia, Balenciagan Cityä tai Miu miun bow bagia! Nämä on niitä unelma laukkuja, jotka odottavat jossain tulevaisuudessa. Yllä mainitut on niitä realistisempia, joiden joukosta se seuraava laukkuhankintakin varmasti löytyy :)

    VastaaPoista
  4. londoncall,
    Yeap! <3

    Elina,
    Nonii, oikeaksi osoittautui mun aatokset Hamiltonin koosta/käytännöllisyydestä :D Ja siis jos verrataan just Speedyyn vaikka, niin Hamiltonhan on ihan neverheard, mutta kyllä se vaikuttaa jonkin verran yleistyneen viime aikoina - ei kuitenkaan häiritsevän paljoa. :D Se on totta, että Hamiltonia ei monessa paikassa myydä - viimeksi kattelin Stockalla, eikä edes siellä ollut tota mustaa kultasella ketjulla! Tosi rajallinen muutaman värin valikoima oli tarjolla.

    Mulberryn Tillie on muuten tosi nätti laukku!

    VastaaPoista
  5. En oo ihan satavarma että onko noita kultaisilla ketjuilal varustettuja Hamiltoneita mahdollisuus edes jälleenmyyjien tilata Suomeen. Valikoima kun siinä suhteessa on aika rajallinen, aina tosin kannattaa kysyä!

    VastaaPoista
  6. Elina,
    Jep, ja jos ei Suomesta löydy niin aina voi tilaa ulkomailta :-) Ainakin My Wardrobessa oli toi kultaketjuinen vähän aikaa sitten 360€, mutta nyt se on loppuun myyty näköjään. Kaippa niitä vielä johonkin tulee, jos ei muu auta niin sitten MK:n omasta jenkkiläisestä nettikaupasta :-) Sitten tulee tietty ne hiton tullit päälle, mut tuskinpa nyt kokonaissumma hirveästi poikkeaa siitä, mitä Suomessa saisi laukusta maksaa.

    VastaaPoista
  7. Omasta Hamiltonista maksoin 325e :-) Ja sen ne maksavat kaikkialla Suomessa eli muutaman kympin joutuu sitten välistä maksamaan - mutta kannattaa! :-)

    VastaaPoista
  8. Elina,
    Mitäääh! En tullutkaan Stockalla hintoja katsoneeksi kun ei tota mustaa/kultaista ollut myynnissä, miten ne halvempia on Suomessa kuin esim. just vaikka My Wardrobessa :o Jännää. Onko sul siis se Large kokoinen kuitenkin? Jos 325€ tosiaan maksaa niin sitten ei kyllä välttis innosta alkaa tilailla sielt jenkeistä ainakaan, tulee turhan paljon kalliimmaksi :D

    VastaaPoista
  9. Kyllä vain, juurikin se :) ( eli tuo mikä noissa kuvissa on).

    Ainakin huhtikuussa olivat hinnat niin Stokalla kuin Cottonissa sen, en tiedä jos ovat sittemmin nousseet. Tammikuussa ostamani Tigerin hinta kun on pompannut n.55e ylös päin nyt! Johtuiskohan korkeampi hinta sitten juuri kultaisista yksityiskohdista? :)

    VastaaPoista
  10. Elina,
    Oukei, no mahtavaa :) Täytyy jokatapaukses yrittää ihan Suomesta löytää se laukku, ja ainahan voi kysellä et onko tietoa, onko kultaketjuista laukkua edes tulossa valikoimaan esim. stokkalla :D Onhan ne hinnat toki voineet nousta tosiaan, mut luulisimpa että edelleen Suomesta ostaminen on halvempaa kuin esim. My Wardrobe 360e + yli 20e postarit.. hmm. Tosin, jos ei kotimaan markkinoilla tärppää niin sitten kyllä ilomielin maksan vaikka muutaman kympin enemmän ja tilaan ulkomailta :-D

    VastaaPoista