Macarons

IMG_7148
Jes, kerrankin sain macaronit onnistumaan! :D Mulla oli vähän tylsää ja päätin alkaa leipoa, tällä kertaa testissä oli äidin vanhasta reseptikirjasta poimittu ohje. Kaksi edellistä macaronien leivontayritystä on olleet aika epic faileja, joten tietenkin olin vähän skeptisellä mielellä nytkin, mutta aivan turhaan - nyt koko pellillinen onnistui hyvin! :) Eihän nuo mitään kauneimpia mahdollisia macaroneja oo, ja kokokin vaihtelee leivosten välillä, mutta ainakin maku on kohdillaan.

Tässäpä tää ohje jos jotakuta kiinnostaa :) Itse tosiaan en tehnyt suklaisia macaroneja, vaan käytin pinkkiä elintarvikeväriä tuomaan macaroneihin nätin värin ja väliin laitoin vadelmahilloa. Ens kerralla haluun ehdottomasti lemon curd -tahnaa leivosten täytteeksi!

IMG_7151

Macaronit eli mantelileivokset
(noin 24 kpl)

Ainekset: 
1 ps (100 g) mantelijauhetta
3 dl (180 g) tomusokeria
(1/2 rkl kaakaojauhetta)
2 kananmunan valkuaista
1 rkl hienoa sokeria
(jauhemaista elintarvikeväriä)

Täyte:
100 g taloussuklaata
1/2 dl vispi- tai kuohukermaa

1. Sekoita mantelijauhe ja puolet tomusokerista keskenään. Jos haluat ruskeita leivoksia, sekoita joukkoon myös kaakaojauhe. 

2. Vaahdota valkuaisia hetki yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes valkuaisvaahto on kovaa. Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa seos kiiltäväksi. Sekoita manteli-tomusokeriseos lopuksi valkuaisvaahdon joukkoon. Jos haluat värikkäitä leivonnaisia, värjää taikina tässä vaiheessa jauhemaisella elintarvikevärillä.

3. Pursota seoksesta halkaisijaltaan n. 2cm kokoisia nokareita leivinpaperin päälle pellille. Voit tehdä nokareet myös kahdella lusikalla. Anna pohjien seistä huoneenlämmössä n. 15 minuuttia. Paista 150 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota pohjat varovasti lastalla. 

oma huomio: Kannattaa myös muistaa kopauttaa peltiä ennen kuin työntää sen uuniin :)

4. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää kerma. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa liukenee. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Anna täytteen hieman jäähtyä. Levitä suklaatäytettä pohjien sileälle pinnalle ja paina kaksi pohjaa yhteen. 

IMG_7157

Valmista!

2 kommenttia: