Politiikkapostaus

Ennen postausta haluaisin korostaa, että nämä tosiaan ovat vain ja ainoastaan mun omia äärimmäisen henkilökohtaisia mielipiteitä. Joten jättäkää ne palkokasvit pakastimeen tai tehkää niistä maittava ateria - älkää tunkeko niitä nenäänne. Ainakaan pussitolkulla. Mä oon vasta 19-vuotias, enkä oo perehtynyt kaikkeen, joten jos mun politiikan ymmärryksessä on jotain suuria aukkoja tai virheitä, niin saa toki huomauttaa :) HUOM! Tässä postauksessa dissataan perussuomalaisia oikein olan takaa.

 http://www.ayewonder.com/wp-content/uploads/2008/07/politics-essence.gif

Siis aaaargh ihan oikeesti, kuka hemmetti niitä perussuomalaisia on mennyt eilen ja ennakkovaaleissa äänestämään?!? Uskooko joku oikeasti siihen, että Timo Soini tovereineen saa jonkun suuren luokan vallankumouksen aikaan ja kaikki kääntyy paremmaksi? Huhhuh. Persu-vastaisten Facebook-ryhmien jäsenmäärät tuntuivat varsinkin eilen illalla paukkuvan ja lujaa, ja Valtakunnallinen suruviikko Suomen eduskuntavaalien vuoksi -ryhmä kuvaa aika hyvin mun fiiliksiä näistä vaaleista.

Mä näin jo punaista siinä vaiheessa, kun mun pappa oli kuskaamassa mua yo-kirjoituksiin ja yhtenä aamuna radiosta tuli jotain juttua perussuomalaisista. Mä ihmettelin isoon ääneen, että kukahan noitakin äänestää. Pappa oli vähän aikaa hiljaa ja totesi sitten: "jos ne vaikka sais jotain aikaseks". En kehdannu heittää siihen mitään nasevaa vastalausetta, mielipiteensä toki kullakin - mutta mun mielipide on se, että persut sucks. Soini sanoisi ei homoille, maahanmuuttajille, abortille (jopa raiskaustapauksessa), naispapeille ja ties mille muulle, ja kyllä mm. natolle, ydinvoimalle ja avioeron kieltämiselle. Ei herranpieksut sentään, jos se musta ois kiinni ni en kyl uskaltais tollasten heppujen käsiin Suomen asioita antaa! 

Perussuomalaisten puolueen nimikin saisi kyllä mennä vaihtoon ja äkkiä - tulee lähinnä sellain fiilis että ihan niinku perus suomalaisluonteeseen kuuluisi rasistisuus mm. maahanmuuttajia ja homoja kohtaan, sekä että suurin osa tavallisista dallaajista kannattaisi maapallon tuhoamista ydinvoiman lisäämistä. Eiks sitä ydinvoimaa nimenomaan vastusta abouttirallaa puolet Suomen kansalaisista? Mä en kyllä tässä tapauksessa koe olevani ollenkaan perus suomalainen, taidankin olla väärään maahan syntynyt, hah.
http://www.toothpastefordinner.com/060508/actors-in-politics.gif
Tottakai politiikassa yleensäkin on se ongelma, että puheet on mahtipontisia ja paljon uhotaan ja lupaillaan - mutta mitään ei tehdä. Aina politiikkaan on päästetty sekaantumaan sellaisiakin ihmisiä, joita tuntuu kiinnostavan ainoastaan mehukas palkka, ei niinkään vaikuttaminen ja päätöksien tekeminen. Semmosille tyypeille sais painaa kengän kuvan äässiin, jotka vaan siirtelee asioita tuonnemmas, kauas tulevaisuuteen - mutta hei, out of sight, out of mind.

Perussuomalaiset on vaan jollain käsittämättömällä tavalla onnistuneet saamaan hälyttävän suuren osan suomalaisista kiihkon partaalle - persut eduskuntaan ja hallitukseen ja khyä kuulkaas kaikki muuttuu hyväksi! Moni tuntuu uskovan niin - tästä tulee mieleen lähinnä jenkit, kun Obaman odotettiin pystyvän suurinpiirtein jumalallisiin ihmetekoihin ja pelastamaan koko kansan... :D Aika jännää sinänsä, sillä tuntuu, ettei perussuomalaisia ottanut oikeestaan juuri kukaan vaalien alla tosissaan esimerkiksi telkkarissa - heille tuntui (salaa) naureskelevan ja virnuilevan kaikki vaaliohjelmien juontajista/haastattelijoista ja uutislukijoista alkaen. Tai ehkä mä oon vaan vainoharhanen, tiedä häntä.  Mutta mutta, kansa on puhunut ja perussuomalaiset sijoittuivat kärkikolmikkoon. Mulle se on ihan hiton suuri pettymys, jollekin toiselle riemujuhlan paikka.

Mulle se ei oo mikään salaisuus, mihin ääneni suuntasin - ääni meni tällä kertaa SDP:lle. Koen  kylläkin äänestäneeni ennen kaikkea ihmistä, en niinkään puoluetta. Tällä kertaa se parhaiten oman arvomaailmani jakava ehdokas sattui löytymään SDP:stä, mutta olisin voinut ihan yhtä hyvin kuvitella äänestäväni vaikkapa Vihreitä, jos sopivin ehdokas olisi sieltä löytynyt. Itselleni tärkeitä asioita ovat natovastaisuus, jyrkkä ei ydinvoimalle, kovemmat tuomiot henkirikoksista, sekä tietenkin suvaitsevaisuus muita kohtaan. Myös tuloerojen lievä kaventaminen olisi ihan asiallista. Kyllä mä sen ymmärrän, että esimerkiksi lääkärin ja kaupan kassalla istuvan opiskelijan palkat on pikkusen eri fääreistä kotoisin. Mutta olis hienoa, jos rikkaat eivät enää rikastuisi ja köyhät köyhtyisi entisestään, sillä kun jonkun ihmisen lompakko pulskistuu, se on luonnollisesti aina joltakin muulta pois. Monesti niiltä, jotka niskalimassa moppaavat lattioita tai tekevät jotain muuta pienipalkkaista duunia.

Yksi todella tärkeä asia mulle on turkistarhauksen rajoittaminen ja jopa kieltäminen lailla. Mikään ei oo niin kuvottavaa, kuin se, että eläimiä murhataan pelkästään turhamaisuuden vuoksi. Viimeinen niitti ehdokasvalintaani olikin se, että ehdokas oli samoilla linjoilla turkisteollisuus-asiassa. Jos Suomesta loppuisi turkistarhaus, se siirtyisi kumminkin Kiinaan, jossa eläinten olot ovat vielä kehnommat kuin meillä täällä kotimaassa. Suomen turkistarhojen valvontaa pitäisi kuitenkin tehostaa ja eläinten oloja kohentaa - jos se ei toteudu, niin täyskielto vaan! 

http://www.perunamaa.net/ankistit/RedDuck.gif

Persujen lisäksi ainoat, joita en osaisi/haluaisi äänestää, on Kristillisdemokraatit - thanks to Räsänen, ahdasmielisyys ja vanhoillisuus - ja Piraattipuolue. Piraattien puolueohjelma tuntuu niin suppealta, että hirvittäisi jos kyseisestä puolueesta monikin pääsisi sorvin ääreen asioista kinaamaan. Sananvapaus, tekijänoikeuslakien fiksaaminen sun muut on ihan jees, mutta ei niillä kovin pitkälle pötkitä politiikassa. Piraattien kannanotot muihin aiheisiin tuntuvat olevan kovin olemattomia, ja esimerkiksi Antti Kurhisen vaalikonevastaukset lähinnä hihityttävät - ite en kehtaisi tuollaisen mielipiteettömyyden ja tietämättömyyden kanssa edes asettua ehdokkaaksi vaaleissa... 

Kurhisen vastausten parhaimmistoa on mm. "Todella vaikea kysymys johon en halua ottaa kantaa.", "Kai se tollei ois parempi. Ei ole paljoa tietoa asiasta valitettavasti,koska olen nuori politiikko ja kehitin pikkuhiljaa. ", "Ehkäpä tuo olisi paras vaihtoehto noista kaikista." sekä sokerina pohjalla "Piraattipuolueella on paljon hyviä ideoita ja on ainut todella vapaa puolue. Heidän läsnäolo eduskunnassa olisi koko Suomen kansan etujen mukaista.". Kiinan ja Venäjän ihmisoikeuksista puhuttaessa Kurhinen toteaa "suurvalloilla olevan isojen valtioiden isot ongelmat". Aight, asia harvinaisen selvä. Sulle en ainakaan ääntäni lahjoittaisi...

Heitelkääs tonne kommenttiboksiin omia mietteitänne politiikasta - ihan vaikka vaan anonyymisti, jos ja kun siltä tuntuu! Mikä/mitkä puolueet on teidän suosiossanne? Kenelle meni ääni tai kenelle se olisi mennyt, jos ikä riittäisi äänestämiseen? Mua kiinnostaisi suuresti tietää, keiden riveissä blogini lukijat seisoo :D Perustelut on tottakai aina pelkkää plussaa. 

PS: Jos ei jaksa äänestää, ei oo oikeutta kitistä ja inistä!

9 kommenttia:

 1. Mä oon niin samaa mieltä persuista, ja meillä onki himas nyt aika kiiree tunnelma ku porukat on persujen kannattajia henkeen ja vereen, ja mä täysin vastakohta. Huomaa kyl selkeesti et persujen puheista on innostunu semmonen +50 ikäluokka jotka haluu '50-luvun ja "paremmat ajat" takasin, ja jotka ei osaa suvaita maahanmuuttajia eikä homoja tai muitakaan vähemmistöjä. Ihan järkyttävän ahdasmielistä porukkaa tuolla - ei naisia papeiks, homous on verrattavissa johonki ruttoon ja maahanmuuttajat veks siitä huolimatta, että niillä olis huonot oltavat omassa maassaan. Mä aion muuttaa Suomesta pois heti ku mahdollista, ja olis kauhistuttavaa ajatella että mua kohdeltais maailmalla samaan tapaan, ku maahanmuuttajia Suomessa. Täl hetkellä häpeen syvästi mun suomalaisuutta.

  VastaaPoista
 2. EEhahahahaaa Kurhinen, miten se ees kehtaa enää näyttäytyä kadulla noiden idioottimaisuuksien jälkeen :D Äänestin Vihreitä, lähinnä vasta-ääneksi persuille. (Blogissani lisää puhinaa persuista ja (suomen) kielitaidottomuudesta.)

  VastaaPoista
 3. "Kyllä mä sen ymmärrän, että esimerkiksi lääkärin ja kaupan kassalla istuvan opiskelijan palkat on pikkusen eri fääreistä kotoisin. Mutta olis hienoa, jos rikkaat eivät enää rikastuisi ja köyhät köyhtyisi entisestään, sillä kun jonkun ihmisen lompakko pulskistuu, se on luonnollisesti aina joltakin muulta pois. Monesti niiltä, jotka niskalimassa moppaavat lattioita tai tekevät jotain muuta pienipalkkaista duunia."

  ymmärrän sun kannan, mutta sitten jos miettii esimerkiks sitä, että mun setä, joka toimii toimitusjohtajana suht isossa firmassa, tekee oikeasti pitkiä päiviä (usein jopa yli 12-tuntisia), ja jatkaa usein töitä jopa kotona, niin onhan se sinänsä ihan ansaittua saada oikeasti hyvää palkkaa. ja en sano toki sitäkään, etteikö esimerkiksi siivous olisi rankkaa. tulorajajutut on ihan liian vaikee asia ratkaistavaks!

  ja joo tosiaan, en vaan voi ymmärtää tätä persujen kannatusta. ei vaan mahdu mun aivoihin, huhhuh. onneeks lähden vaihtoon kesän jälkeen ;)

  VastaaPoista
 4. ainiin ja P.S., äänestin vihreitä! yksinkertaisesti sopivin arvomaailma heillä, jne.

  VastaaPoista
 5. Vasemmalla seistään ja onneksi jotkut on vielä mun kans samoilla linjoilla! Ite en saa vielä äänestää, mutta olisin äänestänyt jotain vasemmistoliiton ehdokkaista jos täällä (oon seinäjoelta kotosin, wuhuu) olis niillä vähääkään mahdollisuutta päästä läpi. Tai sitten vihreitä tai demareita. Persuista ei voi muuta sanoa ku et Soini on esim sen käsityksien kans taiteesta(eli kärjistettynä moderni taide on turhaa ja taiteen pitää olla vain ja ainoastaan suomi-taidetta) ihan ku joku hitler D: kiesus.

  VastaaPoista
 6. Mielestäni ne, jotka on oikeasi tehnyt töitä että pääsee työhön jossa on iso palkka, pitäisi saada se palkka niinku se on.

  VastaaPoista
 7. ovedose,
  Haha ja mä sain vihaisia katseita osakseni kun menin äänestämään sdp:tä enkä vihreitä niinkuin varmaa kaikki muut suvusta :--D on se vaan jännä homma ettei noi (poliittiset) mielipiteet oo periytyviä! Ja joo, oon kans aatellut et persut on varmasti etenkin vanhemman väen suosiossa, mutta oonpa törmännyt oman ikäsiinikin jotka heiden touhua hehkuttaa.

  Liezel,
  No sanos muuta! Ja ku siinä vaalikoneen kuvassakin se oli vielä olevinaan Seiskan kuvassa... xD

  Anonyymi,
  Joo vähän monimutkaisista asioista on kyllä kyse kun tuloeroista puhutaan :D En siis todellakaan tarkoita, että esimerkiks just vaikka sun sedältä pitäis palkasta ottaa siivu pois ja antaa niille, joilla sitä massia ei taskun pohjalla hirveesti pyöri. Useimmilla toimitusjohtajilla varmasti on laittoman pitkät työpäivät - ja työasiat seuraa kotiin mukana, tiedän sen itsekin kun ei tarvitse lähipiiriä kauemmas mennä löytääkseen ihmisen jolla on oma firma. Työ on myös 103 prosentin varmuudella paljon vastuullisempaa ja stressaavampaa kuin kassatyöläisellä - kassalla istuvia ihmisiä yhtään väheksymättä. Tottakai heille kuuluu silloin isompi palkka, ei epäilystäkään! Lähinnä noita kaikenmaailman pörssimiljonäärejä voitaisiin vähän pitää silmällä... ;)

  Anonyymi, Vasemmisto on jeessi! Ja joo, en vaivaudu ees kertomaan, mitä mieltä oon Soinin mielipiteistä taiteeseen liittyen.. :--D

  Anonyymi,
  Kunnollisen palkan sellaiset ihmiset ansaitsevatkin, jotka ovat valmiita pistämään itsensä likoon päästäkseen havittelemiinsa duuneihin! Katso vastaukseni ekalle anonyymille :)

  VastaaPoista
 8. Oon sun kanssa aika samoilla linjoilla, oma ääni meni vihreille, mutta sdp oli kans varteenotettava vaihtoehto. Ja noita persuja en tajua, ketä niitä oikein äänestää!?! Nytkin fb:n etusivu täynnä ihmisten maasta pois muutto-tilapäivityksiä, en tiedä ketään ketä noita kannattaisi. Kai ne on sitten ne hiljaiset jotka ei muuten välttämättä olisi äänestäneet. Ja tuo isänmaallisuus ja eriarvoisuus, hyihyi. Tottakai ymmärrän että vaikeassa taloutilanteessa ei niitä omia varoja ole kiva kaikille jaella, mutta Eu:ssa ollaan niin niiden sääntöjen mukaan toimitaan. Toimii samalla tavalla jos Suomi joskus joutuu talousongelmiin. Ei mitään lisä rahoja puolustukselle, sijoitettaisiin mielummin toimivaan terveydenhuoltoon ja koulutukseen - molemmissa löytyy reilusti parannettavaa, eikä satsata miljoonia, miljardeja armeijaan ja puolustusvoimiin jonkun ehkä joskus mahdollisesti tulevan sodan takia. Ja kristillisdemokraattien räsänen, siinä toinen josta en pidä. Eikä ydinvoimaa, juuri nähtiin mitä voi seurata kun luontoa ei kuitenkaan pysty koskaan ennustamaan.

  VastaaPoista
 9. Anonyymi,
  Joo oon kans miettinyt, että jos esim. sitä Portugalin tukipakettia ei tuu ja maa sen takia tulee olemaan kusessa, niin tuskin se Portugalin paska tilanne myöskään parantaa Suomen tilannetta piirun vertaakaan. Tosiaan, EU:ssa kun kerran ollaan niin on aika väärin että yks maa pistää hanttiin ja koko pakan uusiks.

  VastaaPoista