Katkarapupastaa ja vuohenjuustoa

vhvh_effected
Okkei, nyt tulee vissiinkin tän blogin eka ruokaohje, elikkä kaivakaas ne kattilat ja paistinpannut kaapista esiin ja virittäkää kyynelkanavat valmiiksi sipulin silpomista varten! Mustahan ei tekemälläkään saa mitään Jyrki Sukulaa, Gordon Ramsayta taikka Jamie Oliveria, mutta kun ikä alkaa lähennellä jo kahtakymmentä ja ne taidot kyökissä rajoittuu edelleen lähinnä puuron keittämiseen ja kananmunan paistoon, alan olla jo vähän huolissani itsestäni. :D Eilen ajattelin että hitto, huomenna mä rupeen kokkaamaan! Aluksi suunnitelmissa oli halloumijuustosalaatti, mutta se vaihtui vuohenjuustoon (virhe!*), katkarapukastikkeeseen ja pastaan. Kiva ja toimivaksi todettu ohje löytyi täältä

vcv_effected
Koska pasta ja kermakastike on ah-niin-samperin-terveellistä, lisukkeeksi wokkasin jotain itämaisia pakastevihanneksia. Sekaan heitin kourallisen cashew-pähkinöitä, nam!
kljh_effected
*Jostain syystä juusto maistu kerrassaan pahalta, en tajuu miten se on mahollista. Ehkä mut on aivopesty eikä mikään muu enää kelpaa mun kulinaristimakunystyröille kuin Amarillon vuohenjuusto. Pöh höh. Jos joku tietää jonkun tuhohyvän vuohenjuuston, saa kernaasti vinkata! Tää oli ihan vaan Pirkkaa.
KATKARAPUPASTA
Raaka-aineet:
- 1 pss katkarapuja mä käytin jotain Pirkka katkiksia jota myydään 250g pussissa
- 1-2 pkt tuorepastaa
- 1 sipuli tai 2 kevätsipulia mulla oli yks ISO sipuli nammmm
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl voita margariini on ihan yhtä käypää kamaa
- n. 1 rkl tomaattipyrettä kippasin sen koko pikkupurkillisen pannuun ja hyvää tuli
- 2 prk ruokakermaa
- 1 rkl soijakastiketta
- reilusti valkopippuria kehottaisin laittamaan mieluummin kohtuullisesti :D
- pizzamaustetta / oreganoa oman maun mukaan


Ohjeet:
Sulata katkaravut siivilässä vesihauteessa tai käytä jo sulatettuja katkarapuja ja valuta ylimääräinen neste pois. Varo kypsentämästä rapuja kumisiksi. 

Laita valmiiksi vesi kiehumaan pastaa varten.
Leikkaa kevätsipuli/sipuli aivan pieneksi silpuksi ja heitä lähes kylmälle paistinpannulle öljyn kanssa, anna kuullottua hitaasti pannun lämmetessä. 

Kun kun pannu on kuumennut, laita sekaan voi ja sen jälkeen tomaattipyre. 

Pyörittele hetki ja lisää 1 purkki kermaa, sekoita pyre tasaisesti kerman sekaan ja lisää toinen purkki.

Pienennä levyä, mausta kastike ja jätä ruplattelemaan siksi aikaa kun keität tuorepastan.

Kun pasta alkaa olla valmista, sekoita katkaravut kastikkeeseen mutta älä enää tämän jälkeen kiehuta kastiketta! Katkarapujen on enää tarkoitus lämmetä kastikkeessa.

Kaada vesi pois pastasta ja syö!


ps. mä oon yleisesti kokkaustaidoiltani lähinnä Muppet Show:n Swedish Chef :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti